“Găinar” prins în flagrant…

furt hoti locuinte-apartamente (3)

Poliţiştii Secţiei 12 Rurale Periam efectuează cercetări faţă de un bărbat de 42 de ani, din comuna menţionată anterior, bănuit de furtul mai multor bunuri dintr-o locuinţă situată pe raza localităţii de domiciliu.

În fapt, în noaptea de 05 spre 06 ianuarie a.c., bărbatul ar fi pătruns într-o anexă a locuinţei, de unde ar fi sustras mai multe păsări vii şi, ulterior, profitând de faptul că uşa de acces nu era asigurată, ar fi pătruns în locuinţă, iar din interior ar fi sustras mai multe produse din carne.

Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Prejudiciul în valoare de 350 de lei a fost recuperat în totalitate, bunurile fiind predate persoanei vătămate.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celui în cauză.

Pentru prevenirea furturilor din locuinţe, poliţiştii recomandă :

Uşa de acces să fie prevăzută cu două încuietori, având sisteme de chei diferite (tip „cu amprentă”) şi cu lanţ de siguranţă. Atunci când constataţi că una dintre încuietorile uşii de acces a fost blocată, devenind nefuncţională, prin introducerea în orificiul său a unor corpuri străine (sârme, beţe de chibrit etc.), înlocuiţi-o!

Acordaţi atenţie şi intrărilor secundare în locuinţe, cum ar fi uşile de la balcoane şi terase, intrările în garaje sau subsoluri prin care se poate face accesul în locuinţa!

Evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în casă!

Anunţaţi imediat Poliţia atunci când în holurile scărilor, pe paliere sau în faţa uşii unui apartament sesizaţi persoane dubioase sau care staţionează fără motiv! Reţineţi cât mai multe semnalmente ale acestora!

Înştiinţaţi secţia de poliţie de care aparţineţi atunci când observaţi că persoane necunoscute ies din bloc cu bagaje voluminoase sau atunci când aceştia scot pe ferestrele apartamentelor de la etajele inferioare diverse bunuri! Reţineţi, pe lângă semnalmentele acestora şi culoarea, marca şi numărul de înmatriculare al autovehiculului cu care s-au deplasat!

În cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, comunicaţi acest fapt numai persoanelor în care aveţi mare încredere! Rugaţi-i să vă supravegheze locuinţa sau să acţioneze în aşa fel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră!

Nu lăsaţi bilete în uşă, prin al căror conţinut să informaţi străinii, că aţi plecat în concediu!

Evitaţi găzduirea persoanelor despre care nu aveţi date concrete şi verificate!

Dacă primiţi un telefon şi nu recunoaşteţi interlocutorul, rezumaţi-vă la a spune „aţi greşit numărul” şi nu intraţi în discuţii care ar putea furniza date despre persoana dumneavoastră!

În situaţia în care cheile de la uşa de acces v-au fost sustrase împreună cu actele de identitate, schimbaţi de urgenţă sistemele de asigurare! Nu lăsaţi cheile apartamentului sub preş sau în cutia de scrisori!

(Raluca Ionescu)

De același autor

Related Articles