[FOTO] 10 ani de școală doctorală la Reșița!

doctorat universitatea eftimie murgu resita (1)

Conducerea academică a Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa a aniversat astăzi 10 ani de şcoală doctorală. În acest timp, 37 de absolvenţi au primit cel mai înalt titlu din sistemul românesc de învăţământ. Rectorul Universităţii, Doina Frunzăverde a vorbit în deschidere despre înalta calificare în domeniul industrial obţinută de studenţii universităţii de-a lungul anilor, dar şi despre lucrările de cercetare realizate de doctoranzi, care au deschis noi posibilităţi în dezvoltarea industrială.
Înfiinţarea acestei şcoli s-a datorat în primul rând fostului rector, Ion Vela, care, împreună cu alţi colegi, au făcut demersuri în acest sens mai bine de un an de zile, dar efortul a meritat rezultatele obţinute.
La aniversare au participat mai bine de jumătate dintre cei care au obţinut titlul de doctor în Industrie mecanică la universitatea reşiţeană. Aceştia s-au arătat mândri de şcoala absolvită, de profesorii care i-au îndrumat, dar şi de beneficiile obţinute.
La ora actuală, cursurile şcolii sunt urmate de alţi 27 doctoranzi , îndrumaţi de 5 conducători de elită.
În scurtă vreme, cel mai probabil anul viitor, pe lângă domeniul ingineriei Mecanice, se intenţioneazî înfiinţarea unei noi specializări, de matematică-informatică – s-a promis la reuniunea aniversară.

(Daniela Tudor)

Cele mai citite

Related Articles