Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Teatru – Ne Știm de 100 de Ani –

10/11/2018 | 19:00 - 11/11/2018 | 21:00

Producție teatrală în regia lui Ștefan Iordănescu pe un text de Vlad Tăușance, având în distribuție actori din patru teatre și patru regiuni istorice, gândită să re-conecteze publicul cu istoria sa națională la nivel individual și afectiv și să racordeze artele spectacolului din Romania la teatrul european de factură neconvențională.

Premisa noastră de lucru se construiește in jurul ideii că Unirea este mai mult decât un fapt istoric sau un moment festiv, mai mult decât confirmarea unei hărți și a unui teritoriu. Noi vedem Unirea ca pe un proces organic la care participăm fiecare în continuare, un exercițiu de 100 de ani de negociere a identităților personale și locale, o permanentă punere în context a vulnerabilităților și așteptărilor noastre, a deziluziilor și victoriilor individuale și societale.

Producția și turneul sunt rezultatul unei colaborări fără precedent între patru teatre din patru regiuni istorice: Teatrul Tineretului Piatra Neamț, Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea, Teatrul de Vest Reșița, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, împreună cu Asociația Ataraxia din Râmnicu Vâlcea. Proiectul este co-finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Administrația Fondului Cultural Național și Asociația Culturală Ataraxia Râmnicu Vâlcea.

📢 Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile iar biletele se pot ridica de la casa de bilete din incinta Teatrului

📧 rezervările se pot face la adresa nestimde100deani@gmail.com

Detalii

Începere:
10/11/2018 | 19:00
Se termină:
11/11/2018 | 21:00
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

Teatrul de Vest Resita
Highlights info row image Piata 1 Decembrie 1918, Nr.6
Resita, România
+ Harta Google