Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Reșița : Phoenix – Rapsodia

6 decembrie | 19:00 - 21:00

După anul 2017, în care mitul a aniversat 55 de ani de la momentul expozițiunii, Phoenix se întoarce în fața publicului cu un proiect inedit: o sinteză între ciclul Anotimpurilor prezente pe albumul „Cei ce ne-au dat nume” și Rapsodia 1, emblematică pentru George Enescu.

Muzica lui George Enescu nu se reduce la o cercetare ornamentală şi estetică, ci ea rămâne revelaţia unei realităţi ascunse. Ca si pasărea Phoenix, este el însuşi o stare muzicală, o muzică vie şi generos comunicativă, cu un zbor echivalent cu opera, un mit dăruit tuturor.
Ca în orice proiect inițiat, starea de a fi a păsării Phoenix este și aici cea de dăruire, şi într-o continuă luptă cu diferitele cortine ale fiinţei, ea regândește mereu construcţia actului artistic. Astfel, își propune răspunsul printr-o sinteză între celebrele „Anotimpuri”, din timpul celor care „ne-au dat nume” (muzică arhaică, cu trimiteri profunde, dar trăită prin forța instrumentelor moderne) și sensibilitatea clasică a marelui compozitor Enescu.

Proiect de înaltă ținută culturală însă fără pretenții exclusiviste, „Sinteza” își propune a fi un concert caracterizat prin accesibilitate, cu toată-i mirifica metaforie, prin viziune și profesionalism, un concert în care acordurile rock și ethno-rock care au transformat formația Phoenix în unicat vor purta permanentul mesaj – unul de chemare spre rădăcini culturale astăzi lipsite de atenție.

Turneul Phoenix „Sinteza – Rapsodia” ajunge la Reșița în 6 decembrie
*Biletele pot fi achiziționate:
– pe www.eventim.ro și în rețeaua Eventim: magazinele Orange, Telekom, Vodafone, Carrefour, OMV, Carturesti, Humanitas si Diverta,
– pe www.iabilet.ro și în rețeaua Iabilet: Flanco,
– pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos,
– la agenția de bilete a Casei de Cultură a Sindicatelor

Detalii

Data:
6 decembrie
Timp:
19:00 - 21:00
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

Casa de Cultură a Sindicatelor
Str Libertatii, nr 40
Resita, România
+ Harta Google