Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Regenerare urbană prin artă

16 iulie | 11:00 - 16:00

Arta şi street-art au marele merit de a activa comunitatea locală. Pe termen lung, arta poate ajuta comunitatea la asumarea unui prezent dificil din toate punctele de vedere şi apoi la conturarea unei noi identităţi. Aceste două etape sunt strâns legate una cealaltă.

Cine are de câştigat din scoaterea în evidență a patrimoniului prin street art/artă?

În momentul în care se conturează o strategie pentru reducerea sărăciei şi incluziunea socială, în regiuni puternic afectate de migraţia sezonieră, regenerarea urbană ar trebui să se afle în centrul discuţiei. Prin artă, prin reinvestirea acestor locuri cu o nouă identitate se poate genera o capacitare a localnicilor, precum şi stimularea iniţiativelor şi antreprenoriatului local.
Acest oraș îşi dorește să atragă din nou investitori. Este foarte important că administraţia locală a inteles faptul că noţiunea de infrastructură pentru posibilii investitori nu se rezumă doar la drumuri, trotuare, borduri, spitale, alimentare cu energie şi apă şi reduceri de impozit. În ziua de azi un factor important este şi infrastructura culturală.

Ce poveste are această regiune?
Care este poveste ei şi ce are de oferit?
Ce are de oferit celor ce doresc să investească, deci să lucreze şi să îşi petreacă o perioadă din timpul lor acolo?

Speakeri :

Ioan Popa
Corina Nani
Sergio Morariu
Cosmin Grapini
IRLO
Danillo Halle

Detalii

Data:
16 iulie
Timp:
11:00 - 16:00
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

Primaria Resita
Piata 1 decembrie 1918, 1A
Resita, Caras Severin 320084 România
+ Harta Google