EuranetPlus, nominalizat pentru Premiul de Excelenţă IER 2014

EuranetPlus logo

Proiectul editorial EuranetPlus, la care participă Societatea Română de Radiodifuziune, a fost nominalizat pentru Premiul de Excelenţă IER 2014 (Institutul European din România), ediţia a V-a, categoria emisiuni radio.
Nominalizarea proiectului are drept motivaţie principală promovarea prin acest proiect a spiritului şi valorilor europene. Decernarea Premiilor va avea loc la 11 decembrie, la Bucureşti, cu ocazia conferinţei anuale a IER, cu tema Provocări politice şi economice: răspunsuri pentru Europa.
EuranetPlus este un proiect de coproducţii radiofonice internaţionale prin care se produc şi se difuzează emisiuni cu tematică europeană, cu finanţare de la Comisia Europeană (2012-2016). EuranetPlus are între membrii săi 15 corporaţii sau posturi de radio publice şi private, naţionale, regionale şi internaţionale din mai multe state UE. Audienţa cumulată zilnică a radiodifuzorilor implicaţi este de 20 de milioane de ascultători.
Societatea Română de Radiodifuziune participă la proiectul EuranetPlus prin Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Antena Satelor Departamentul Studiourilor Regionale şi Radio România Internaţional. EuranetPlus produce şi difuzează zilnic, on-air şi online, conţinuturi editoriale pe teme europene şi realizează lunar dezbateri pe teme cetăţeneşti, la Parlamentul European, sub conceptul Colţul cetăţeanului.
La categoria emisiuni radio a mai fost nominalizată pentru Premiul de Excelenţă IER 2014 emisiunea Tânăr în Europa, realizată de RFI România cu sprijinul Parlamentului European.

EuranetPlus KeyVisual

 

Cele mai citite

Related Articles