Fotbal american în premieră, la Reşiţa

Fotbal american la Resita 1

Primul meci de fotbal american la Reşiţa va avea loc sâmbătă, 15 noiembrie, pe stadionul Gloria din cartierul Lunca Bârzavei, de la ora 13. Echipa Reşiţa Locomotives va întâlni vicecampioana de anul trecut, Timişoara 89ers. Sportivii reşiţeni, pregătiţi de antrenorul-jucător Raul Siladi, au trecut peste primul test oficial, învingând în deplasare, în 26 octombrie, echipa Bucharest Warriors cu 6-0.
Echipa de fotbal american Reşiţa Locomotives a apărut în data de 17 octombrie 2012 atunci când a avut loc şi prima întâlnire pentru recrutarea jucătorilor, întâlnire la care au participat 12 tineri amatori de fotbal american. Au urmat alte recrutari şi încet, încet lotul s-a mărit şi au început antrenamentele tehnico-tactice, se arată în comunicatului transmis Radio România Reşiţa. Deoarece lotul nu era suficient de numeros s-a luat hotărârea ca sportivii reşiţeni să joace în cadrul echipei Timişoara 89ers, echipă la care Raul Siladi juca de ceva vreme şi împreună cu care au ajuns, pentru doi ani consecutivi, 2013 şi 2014, până în finala Campionatului Naţional de Fotbal American – RoBowl.
Pentru sezonul 2015 conducerea echipei Reşiţa Locomotives a hotărât să se separe de echipa din Timişoara şi să se înscrie independent în campionat. Au urmat noi selecţii, a fost completat lotul şi au continuat pregătirile. Reşiţa Locomotives a trecut şi peste primul test oficial – a învins în deplasare, în 26 octombrie, în primul meci disputat sub culorile proprii, echipa Bucharest Warriors cu 6-0.
Fotbal American în România – scurt istoric
În noiembrie 2012 a fost semnat ordinul de recunoaştere a ramurii de sport Fotbal American, iar acum se aşteptă înfiinţarea Federaţiei Române de Fotbal American. Şi tot în noiembrie, dar 2013, echipa de fotbal american Reşiţa Locomotives a obţinut “Certificatul de Identitate Sportivă” emis de Guvernul României şi Ministerul Tineretului şi Sportului.
Acest prim meci de fotbal american de la Reşiţa va fi arbitrat de o brigadă a Asociaţiei Arbitrilor de Fotbal American din România.
(Adina Niţă)

2 COMENTARII

    • Cu mare placere. Radio Romania Resita a promovat intotdeauna valorile si evenimentele demne de luat in seama pentru simplu motiv ca aceasta este misiunea noastra.

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles