La Timişoara se va deschide un nou consulat onorific

Timisoara 03

În Parcul Alpinet din Timişoara va fi dezvelită mâine de la ora 12.00 o placă a Consulatului Onorific al Republicii Coreea. La ceremonie va participa şi ambasadorul Republicii Coreea, Excelenţa Sa Hyo-Sung PARK şi Consulul Republicii Coreea în România, Soon-Hyun KWON.
Tot la Timişoara va fi înfiinţat un consulat onorific al Republicii Coreea de Sud. Primul consul onorific este Ioan Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul. Acesta a fost investit în luna iunie şi îndeplineşte atribuţiile obişnuite ale unui consul, mai puţin eliberarea de vize sau paşapoarte. În ultimii doi ani, Ioan Coriolan Gârboni a organizat, împreună cu Asociația de prietenie România-Coreea, mai multe evenimente muzicale cu artiști coreeni la Timișoara, dar și un turneu al muzicienilor timișoreni în Coreea.
România și Republica Coreea au stabilit relații diplomatice în anul 1990, ocazie cu care a fost semnată Declaraţia comună de prietenie, parteneriat şi cooperare. Conform MAE, Republica Coreea este una dintre cele patru priorităţi strategice ale relaţiilor politice şi economice ale României cu ţările din Asia-Pacific (alături de R.P. Chineză, Japonia şi India).

(Mirabela Afronie)

Cele mai citite

Related Articles