Centrul multifuncţional din Bozovici are nevoie de medici şi asistente!

spital bozovici

Deşi posturile au fost deblocate, nicio persoană nu s-a arătat interesată să profeseze în această localitate. În prezent, la Bozovici îşi desfăşoară activitatea doar un medic specialist de medicină internă şi două asistente, cu posibilitatea ca, după echivalarea rezidenţiatului, să mai vină un medic pneumolog din Republica Moldova. Pentru o bună funcţionare schema de personal a centrului este de 6 medici, trei specialişti si alţi trei la internări, cu asistentele aferente, a declarat directorul medical Jaro Marsalik. Probleme se înregistrează şi în ceea ce priveşte staţia de ambulanţă din Bozovici. Aceasta funcţioneaza fără medic dar, cu toate acestea, centrul nu poate fi desfiinţaţ fiind vital pentru zonă, a mai spus directorul medical.

Deşi Valea Almăjului a rămas în urmă cu trei ani fără spital, Asociaţia „Sănătate pentru Almăj” a reuşit să sensibilizeze comunitatea, pentru a sprijini unitatea medicală. De atunci, Centrul Multifuncţional acoperă serviciile medicale de bază atât pe secţia Interne, cât şi în ceea ce priveşte internarea de zi. Mai mult, această secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa este singura rentabilă, mulţumită aportului adus de consiliile locale membre ale asociaţiei.
De la înfiinţare, secţia a avut peste 1000 de consultaţii oferite almăjenilor şi peste 600 de internări de zi. Analizele pot fi efectuate şi contra cost în cazul pacienţiilor neasiguraţi. Cele 8 primării care fac parte din asociaţie achită o cotizaţie de 1.500 lei şi asigură alte necesităţi pentru buna gospodărire a instituţiei.

(Daiana Roşca)

Cele mai citite

Related Articles