Traficanţi de cocaină săltaţi de mascaţi

consum droguri

ora 13.00

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism– Serviciul Teritorial Timișoara și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timiș au destructurat o grupare infracțională specializată în traficul de cocaină. Din materialul probator administrat în cauză, rezultă suspiciunea rezonabilă că, la începutul acestui an, mai multe persoane au format un grup infracțional organizat pentru punerea în vânzare și intermedierea unor tranzacţii cu cocaină consumatorilor din Timişoara, în special celor care frecventau cluburile şi discotecile din municipiu. Drogurile erau distribuite şi la nivel stradal, preţul unui gram de cocaină fiind de 100 de euro.

Astăzi au fost efectuate 13 percheziții la domiciliile membrilor grupării, fiind puse în executare 23 de mandate de aducere la sediul DIICOT – ST Timișoara, pentru audieri.

 La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul I.P.J Timiş, precum și un echipaj canin de la Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara.

În comunicatul DIICOT se menţionează că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

ora 10.00

Mai mulţi traficanţi de droguri din judeţul Timiş au fost conduşi în această dimineaţă la sediul DIICOT pentru audieri. Polițiștii de la Crimă Organizată, sub coordonarea procurorilor, au descins la 13 adrese din Timișoara, Biled și Giroc. Membrii reţelei sunt bănuiţi că vindeau droguri de risc, în special cocaină, adusă din Italia. La una dintre locuinţele percheziţionate au fost găsite şi droguri. Pe piaţa neagră, o doză de cocaină se vinde cu aproximativ 100 de euro.
Conform pressalert.ro, printre locuinţele verificate se numără şi cele ale lui Lucian Boncu şi Adrian Herlaş, cei doi fiind suspectaţi de anchetatori că sunt consumatori de droguri. Lucian Boncu a fost adus sub escorta trupelor speciale la audieri, la sediul DIICOT Timişoara. Anchetatorii caută 24 de persoane, care vor fi interogate în cadrul investigaţiilor legate de traficul cu cocaină. Printre suspecţii aduşi se află şi Nicolae Olaru, cel care este acuzat că ar fi liderul grupării specializate în traficul cu cocaină.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles