Al doilea caz de Ebola din SUA provoacă o dezbatere naţională

ebola-2

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a încercat să minimalizeze pericolul unei epidemii după apariţia celui de-al doilea caz de infirmieră infectată cu Ebola în acelaşi spital din Texas.

Totuşi, preşedintele şi-a schimbat programul obişnuit pentru o şedinţă specială, iar autorităţile sanitare americane sunt în căutarea celor 132 de persoane care au călătorit în acelaşi avion cu infirmiera, cu o zi înainte de depistarea contaminării.

Al doilea caz de Ebola contractat în Statele Unite, diagnosticat tot la o infirmieră de la spitalul din Dallas unde a decedat săptămâna trecută bolnavul infectat venit din Liberia Thomas Eric Duncan a lansat încă o dezbatere naţională, aceea cu privire la scanarea pe aeroporturi şi la siguranţa zborurilor interne.

Amber Vinson, de 29 de ani, a zburat cu un avion comercial, luni, de la Cleveland la Dallas cu o uşoară febră şi cu o zi înainte de a prezenta simptomul virusului Ebola.

Chiar dacă riscul pentru ceilalţi pasageri este mic, Vinson nu ar fi trebuit să călătorească cu un avion comercial – a spus într-o conferinţă de presă directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, Thomas Frieden.

Faptul că Vinson a călătorit cu un avion comercial ridică semne de întrebare în legătură cu ceilalţi 50 de angajaţi ai spitalului din Dallas care au intrat în rezerva lui Thomas Eric Duncan şi cu cât de mult au călătorit ei în ultimele zile.

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor recomandă o mişcare controlată a acestora în ce priveşte călătoria cu avioane sau cu vehicule.

Preşedintele Obama şi-a anulat evenimentele politice pentru a se întâlni cu cabinetul său.

Liderul de la Casa Albă a încercat să asigure publicul american.

“Monitorizăm, supervizăm, supraveghem într-o manieră mult mai agresivă ceea ce se întâmplă”, le-a spus Barack Obama ameericanilor.

Sursa: RRA

De același autor

Related Articles