Audierile comisarilor europeni desemnați s-au încheiat

Parlamentul-European

Audierile în comisiile de specialitate ale Parlamentului European ale comisarilor desemnaţi s-au încheiat marți.

Se poartă ultimele negocieri între liderii grupurilor parlamentare şi şefii Parlamentului European. Cel mai probabil însă, cel puţin un comisar nominalizat a picat testul audierilor şi va fi înlocuit în componenţa viitorul executiv comunitar.

Este de aşteptat ca negocierile între grupurile politice din Parlamentul European să ajute ca echipa Juncker să fie votată în plen pe 22 octombrie, şi aceasta pentru că, potrivit surselor europene, Juncker are şansa să facă anumite compromisuri.

În primul rând este vorba de slovena Alenka Bratuşek, care, potrivit acestora, se aşteaptă ca miercuri să fie anunţată ca respinsă şi ar urma să fie înlocuită cu o altă persoană din ţara sa.

O altă schimbare, dar nu a persoanei, ci a portofoliului, este posibil să o facă Juncker în cazul ungurului Tibor Navracsics, care a fost respins pentru mandatul Cultură, educaţie şi cetăţenie.

Ultimul audiat marți a fost olandezul Frans Timmermans, pentru postul de prim-vicepreşedinte, dorit de Juncker drept mână dreaptă.

El s-a declarat un adversar al euroscepticismului şi a venit cu mai multe propuneri de consolidare a instituţiilor europene.

Începând de miercuri vor trebui să apară informaţiile oficiale care pot confirma eventual noile propuneri ale lui Juncker pentru cazurile menţionate, şi toate acestea pentru ca echipa sa să preia mandatul de la cea a lui Barroso la 1 noiembrie.

Sursa: RRA

De același autor

Related Articles