10 ani de misiuni aeriene la SMURD

Elicopter SMURD

În zece ani de activitate, elicopterele şi avioanele medicale ale SMURD au îndeplinit peste 12.000 de misiuni de salvare, iar piloţii au efectuat peste 24.000 de ore de zbor.

Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare împlineşte astăzi zece ani de misiuni medicale aeriene în România, iar o parte din cei care salvează vieţi zilnic au primit medalii aniversare.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, doctorul Raed Arafat, a spus că este important sa fie dezvoltate şi alte puncte de operare SMURD în ţară.

“Pe partea de aviaţie, important cred că este să dezvoltăm partea montană, aceste patru puncte suplimentare sau trei puncte pe care urmează să le facem, care sunt axate mai ales pe problema salvării montane şi pe care urmează să le dezvoltăm. Pe lângă asta, anul viitor vor fi 25 de ani de activitate SMURD în România, de la primul echipaj.

“Aici cred că o să analizăm mult mai mult aspectele de răspândire, mai ales în zonele rurale. Deci, peste zece ani, SMURD va trebui să fie şi mai puternic, şi mai bine integrat cu restul structurilor şi, bineînţeles, mai aproape de cetăţean. Asta-i cel mai important lucru”, a spus Raed Arafat.

Sursa: RRA

Cele mai citite

Related Articles