Naţionala de fotbal a României confirmă

Hai RomaniaNaţionala de fotbal a României a învins cu 3-0 echipa similară a Ungariei. Practic jocul a început de la 1-0 pentru „tricolori”. Nici nu s-au aşezat bine oaspeţii în teren până când au trebuit să scoată mingea şutată de Marica şi care s-a oprit în „aţe”. România a mai punctat prin Mihai Pintilii şi Cristian Tănase. Trebuie să remarcăm faptul că Victor Piţurcă a decis ca Vlad Chiricheş, chiar dacă nu a jucat încă pentru noua sa echipă, Tottenham Hotspur, să fie căpitanul echipei noastre.

După rezultatul de vineri putem să ne întrebăm: este echipa noastră foarte bună sau a fost o dorinţă din partea „tricolorilor” să învingă un adversar cu care suntem într-o rivalitate istorică?

Cu siguranţă echipa noastră reprezintă mai mult decât a fost cu Mutu şi Chivu în teren. Se observă o altă mentalitate, din partea tuturor jucătorilor. Putem spune că Piţurcă a intuit corect: Mutu poate strica angrenajul “tricolorilor”.

O echipă este mare atunci când toţi jucătorii renunţă la aerul de vedete, de titulari de drept şi luptă pentru rezultat până în ultima secundă.

Ne-a bucurat enorm această victorie, care ne-a apropiat destul de mult de baraj, dar mai avem un hop de trecut. Marţi, 10 septembrie, să învingem, tot pe Arena Naţională şi selecţionata Turciei, antrenată acum de Fatih Terim. Turcii au învins Andorra cu 5-0, dar micuţul stat nu contează în fotbal.

Începe să se vadă Brazilia, iar actualii jucători din selecţionata noastră chiar merită să joace la Cupa Mondială.

Felicitări “TRICOLORI”. Felicitări şi publicului de pe Arena Naţională.

De același autor

Related Articles