Eugen Trică antrenează UTA Arad, dar clubul a intrat în insolvenţă

Eugen TricaAntrenorul Eugen Trică s-a înţeles cu finanţatorul Adrian Marţian şi a semnat un contract pe un an cu UTA Arad, ‘Bătrâna Doamnă’ a fotbalului românesc, din staff-ul său tehnic mai făcând parte Nelu Ceauşu, antrenor secund, şi bulgarul Ivailo Petrov, antrenor cu portarii, fost apărător al buturilor echipei ŢSKA Sofia. Trică nu doreşte să mai vorbească despre trecut, despre incertitudinile care au domnit toată vara în curtea ”Bătrânei Doamne”‚ preferând să privească doar spre viitor.

”Nu am dorit să stau de vorbă cu presa înainte de a semna contractul, însă acum situaţia s-a schimbat. Vreau să se ştie că nu am venit la Arad cu ochii închişi, ci ştiind foarte bine în ce m-am băgat. Dacă închideam ochii ajungeam poate în altă parte, nu la Arad. Cert este că nu mai vreau să mă gândesc la ceea ce a fost, pentru că oricum nu mai putem da timpul înapoi. Eu ştiu doar cine e UTA în fotbalul românesc, echipă pe care o pun alături de Steaua, Dinamo, Rapid sau Universitatea Craiova. De aici plecăm la drum şi sper să reuşim să facem ce ne-am propus”, a declarat, joi, Eugen Trică, cu ocazia prezentării sale oficiale. Acesta a precizat că până la iarnă nu discută despre obiective pe termen scurt şi mediu. ”Acum suntem în căutări, încă nu am definitivat sută la sută lotul de jucători şi, cel puţin primele etape, va trebui să le ducem mai mult din ambiţie”, a precizat Trică.

”Din punct de vedere fizic, la acest moment echipa se află la circa 60-65 la sută din potenţial, dar sunt convins că ne vom reveni pe parcurs”, a susţinut Eugen Trică.Pe de altă parte, el a propus să poarte o discuţie cu membrii galeriei, în condiţiile în care o parte dintre aceştia nu sunt de acord cu Adrian Marţian şi stilul său managerial. ”Mi-aş dori foarte mult ca suporterii echipei să vină la stadion, la meciurile de acasă, dar să fie alături de noi şi în deplasări. Aş vrea să mă văd cu liderii galeriei, pentru o discuţie faţă în faţă. Vreau să-i conving să susţină pe UTA, nu pe Trică sau pe Marţian”, a adăugat Eugen Trică, noul antrenor al echipei arădene.

În altă ordine de idei, Judecătoria Arad a dat răspuns pozitiv clubului UTA în cea ce priveşte intrarea în insolvenţă, astfel că după numai două zile de la depunerea dosarului, procedura a fost declanşată în mod oficial.
În urma acestei decizii datoriile de până acum ale ”Bătrânei Doamne” au fost îngheţate şi, cel puţin teoretic, clubul şi-ar putea desfăşura normal activitatea, luni bune de acum înainte, cu condiţia ca actuala conducere să-şi respecte angajamentele faţă de angajaţii clubului. Următoarea înfăţişare în faţa instanţei de judecată este programată pentru finele lunii octombrie, ocazie cu care va fi publicată lista creditorilor şi va avea loc adunarea generală a acestora.

Planul de reorganizare a clubului va fi aprobat de abia în primăvara anului viitor, timp în care principalul finanţator al clubului, Adrian Marţian, trebuie să facă doar plăţile curente.
UTA nu este primul club din România aflat în insolvenţă, în situaţii similare găsindu-se Rapid Bucureşti, U Cluj sau Gloria Bistriţa, printre altele.

 

 

Articolul precedent
Articolul următor

Cele mai citite

Related Articles