Organizaţia de Femei şi cea de Tineret din cadrul PSD CS au participat la şcoli de vară

Femei PSDO delegaţie a Organizaţiei de Femei PSD Caraş-Severin, condusă de preşedintele Tudoriţa Nicula, a participat la „Şcoala de vară OFSD” care s-a desfăşurat la Mamaia în perioada 30 august – 1 septembrie. Au participat şi Luminiţa Jivan, vicepreşedinte OFSD şi PSD Caraş-Severin, dar şi Ionela Miclea şi Florina Tănăsie. Organizaţiile OFSD au stabilit, cu această ocazie, liniile de acţiune politică pentru această toamnă în perspectiva alegerilor europarlamentare. De asemenea, s-au discutat modalităţile cele mai potrivite de coordonare a acţiunilor la nivel naţional şi european pentru promovarea egalităţii de gen şi îmbunătăţirea situaţiei femeilor.
La Pavilionul Expoziţional din staţiunea Mamaia, femeile din P.S.D. s-au întâlnit cu preşedintele P.S.D., Victor Ponta. În cadrul ședintei, s-a decis ca Viorica Dăncilă, Corina Crețu și Daciana Sârbu să reprezinte Organizaţia de Femei a PSD la alegerile europarlamentare de anul viitor.
Duminică, 1 septembrie, a avut loc dezbaterea cu tema „Violenţa împotriva femeii”, susținută de deputatul Ana Birchal, dezbatere premergătoare semnării de către România a Declaraţiei de la Istanbul privind violenţa domestică.
În aceeaşi perioadă (30 august – 1 septembrie), în staţiunea Neptun, a avut loc „Şcoala politică de vară a TSD”
Tineri din toată ţara s-au reunit pentru a socializa şi a discuta teme politice de interes judeţean şi naţional. Caraş-Severinul a fost reprezentat de o delegaţie numeroasă, formată din 14 tineri social democraţi, delegaţia fiind condusă de preşedintele TSD CS, Mihaela Popovici. Liderii TSD s-au întrunit într-o şedinţă de lucru, pentru a pregăti alegerile la nivel naţional a noii structuri de conducere TSD.
Congresul va avea loc în perioada 18-19 octombrie, la Braşov, urmând să fie aleși noii lideri ai organizației.
Contracandidaţii la preşedinţia Tineretului Social Democrat, Mihai Sturzu, Ioana Pop şi Gabriel Petrea, au decis vineri, 30 august, la Mamaia, să meargă în echipă la Congresul TSD, Sturzu urmând să preia preşedinţia organizaţiei, în timp ce Ioana Pop va fi preşedinte executiv, iar Gabriel Petre, secretar general.
Tinerii social democraţi cărăşeni speră să se implice în cât mai multe acţiuni de la nivel central şi să facă parte din viitoarea structură de conducere a TSD naţional, dar în acelaşi timp să dovedească faptul că sunt cea mai importantă organizaţie de tineret din judeţ.

De același autor

Related Articles