[AUDIO] Început de an şcolar fără autorizaţie de funcţionare pentru sute de şcoli

curatenie scoli

CARAŞ-SEVERIN

Noul an şcolar bate la uşă, însă doar 332 de unităţi de învăţământ din 471 din Caraş-Severin au autorizaţii sanitare de funcţionare. Inspectorii şcolari au verificat deja 70% din unităţile de învăţământ, iar 12% au depus documentaţia şi sunt pe cale să obţină autorizaţia necesară. Totuşi, sunt şi şcoli care nu îndeplinesc condiţiile pentru eliberarea avizului sanitar, a precizat inspectorul Ioan Moatăr, purtător de cuvânt în cadrul ISJ-CS.

Şcolile care nu pot obţine autorizaţia necesară vor funcţiona în acest an, dar cu promisiunea că în viitorul apropiat îşi vor rezolva problema, a menţionat Ioan Moatăr, purtător de cuvânt în cadrul ISJ CS.

TIMIŞ

Anul şcolar 2013/2014 nu va începe în condiţii prea bune în peste 40 de unităţi de învăţământ din Timiş. Acestea nu au încă autorizaţie igienico-sanitară de funcţionare. Cele mai multe şcoli sunt situate în mediul rural, iar cele mai mari probleme sunt legate de lipsa apei curente şi a canalizării.

HUNEDOARA

Majoritatea unităţilor de învăţământ din judeţul Hunedoara au primit autorizaţii sanitare de funcţionare, respectiv 93%. Problemele principale care au fost identificate în cazul şcolilor şi grădiniţelor se referă la asigurarea surselor de apă potabilă, grupurile sanitare şi crearea unor circuite separate, în clădiri, pentru preşcolari şi şcolari.

MEHEDINŢI

Aproape jumătate din cele 243 de unităţi de învăţământ din judeţul Mehedinţi nu dispun de autorizaţii sanitare de funcţionare. Principalele cauze sunt lipsa apei curente şi grupuri sanitare improprii.

Cele mai citite

Related Articles