Poluare cu deşeuri periculoase!

plumb-deseuri

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ (PNL), a solicitat miercuri Prefecturii şi Gărzii de Mediu să se implice activ în soluţionarea problemelor de mediu apărute în judeţ, după ce presa a semnalat prezenţa mai multor locuri în care se află depozitate reziduuri cu concentraţie ridicată de plumb, în unele cazuri chiar şi de 800 de ori mai mare decât valorile normale.
În opinia şefului CJ Hunedoara, poluarea cu deşeuri periculoase cu plumb depăşeşte dimensiunile unui accident izolat, Moloţ apreciind că instituţiile statului acţionează “superficial” într-o situaţie care poate afecta starea de sănătate a populaţiei.
Peste 1.100 de tone de zgură de plumb sunt depozitate în aer liber pe raza municipiului Hunedoara, valorile concentraţiilor de plumb măsurate pe probele de sol arătând depăşiri ale parametrilor normali de peste 800 de ori, potrivit măsurătorilor efectuate de Agenţia de Protecţia Mediului Hunedoara. Alte cantităţi au fost descoperite în localităţile  Zlaşti şi Mintia.

Sursa foto: voceatransilvaniei.ro
(Mario Balint)

Cele mai citite

Related Articles