Linişte în Caraş-Severin. Ploile nu au creat probleme

IMG_0288

Joi, 31 iulie 2014

Judeţul Caraş-Severin se află sub cod portocaliu de ploi şi cod roşu de inundaţii. Până la această oră nu au fost înregistrate niciun fel de probleme. În judeţul Hunedoara, în urma precipitaţiilor abundente din ultimele zile, circulaţia rutieră este întreruptă pe DN7A, în zona Jieţ, din cauza unor alunecări de teren.

Miercuri, 30 iulie 2014

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Duşa a fost prezent în Caraş-Severin, judeţ care se află din această noapte sub cod portocaliu de ploi şi cod roşu de inundaţii. Acesta s-a întâlnit cu prefectul Silviu Hurduzeu.  Deocamdată nu au fost înregistrate probleme, însă a cerut autorităților locale atenție sporită.

Mircea Duşa a fost prezent şi în judeţul Mehedinţi, unde au fost identificate 33 de puncte vulnerabile la inundaţii. În aceste zone pot apărea probleme din cauza creşterii cotelor şi viituri ca urmare a căderilor de precipitaţii ce se prognozează că pot atinge între 40 şi 70 litri/metru pătrat. Ministrul a dispus ca în două zone din judeţul Mehedinţi să fie dislocaţi 150 de militari din Craiova, care să poată interveni pentru salvarea de vieţi omeneşti în cazul producerii unor situaţii de urgenţă extreme.

Şeful Armatei a afirmat că s-au realizat toate demersurile necesare pentru a preîntâmpina apariţia unor efecte cauzate de ploile ce pot produce scurgeri ale pâraielor şi viiturilor. În acest senş barajele au fost golite pentru a putea prelua surplusul de apă, iar factorii care au atribuţii în domeniu sunt la datorie.

Ministrul a avut întâlniri cu membrii Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Caraş-Severin şi Mehedinţi. Ministrul Duşa a afirmat la Reşiţa că sunt în stare de alertă militarii din  Timiş şi Arad pentru a interveni, dacă este cazul, în Caraş-Severin, iar  militari din Garnizoana Craiova, în Mehedinţi.

Ascultaţi declaraţia ministrului Mircea Duşa:

 

La rândul său, prefectul judeţului Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu a anunţat că problemele cele mai mari pot apărea pe versanţi, unde scurgerile nu pot fi controlate. Pe râurile mari, debitele sunt verificate permanent şi comitetele locale pentru situaţii de urgenţă au un rol important în acest sens. „Barajele din amonte de Bistra şi Cerna au fost golite, aşa că vor putea prelua debite importante”, a mai spus prefectul.

Cele mai citite

Related Articles