Cupa Reșița la șah

Sah 2

Cupa Reșița la șah a avut loc la Sala Polivalentă şi a fot organizată de Asociația Județeană de Șah și Primăria Municipiului Reșița. S-a desfăşurat timp de 3 zile, vineri, sâmbătă şi duminică.
În prima zi au fost organizate doua concursuri de dezlegări probleme. Prima competiţie a fost dedicată copiilor cu vârsta de până în 10 ani, iar pe locul întâi s-a clasat Alexandru Korcsek cu 37 puncte, locul al doilea a fost ocuopat de Petru Ivașcu și Robert Șalariu fiecare cu câte 25 puncte, iar pe locul al treilea Giorgia Burciu cu 22 puncte. A doua competiţie organizată pentru juniorii cu vârsta de până în 16 ani a fost câştigată de Mihai Buga cu 44 puncte, pe poziţia secundă s-a clasat Andreea Bărăitaru cu 25 puncte, iar locul al treilea a fost ocupat de Maria Zglimbea.
În ziua a doua a fost organizat un concurs de şah rapid. La acesta s-au înscris 30 de concurenti din Reșița, Timișoara, Lugoj, Arad, Bocșa, printre care şi doi maeștri internaționali. A câștigat Tamaş Balla de la echipa de C.S.M.Lugoj cu 7 puncte din 7, urmat pe poşiţia secundă de Ioan Păduraru de la Muncitorul Reșița cu 5.5 puncte și Tibor Balla.

În competiţia de şah rapid pentru juniori U16 locul întâi a fost ocupat de Petru Carașcă de la CS Mediator Giarmata Vii cu 4.5 puncte, urmat de Mihai Buga și Pavel Carașcă ambii cu câte 4 puncte.

În competiţia similara pentru junioare U16 s-a clasat pe prima poziţie Francesca Kovacs de la Muncitorul Reșița, cu 4 puncte, urmată pe locul secund de Diana Colonescu de la Muncitorul Reșița cu 3,5 puncte și pe locul al treilea Andreea Bărăitaru de la Talbot Reșița cu 3 puncte.

În concursul dedicat juniori U12 locul întâi a fost ocupat de David Nicodin, locul al doilea Andrei Bărăitaru şi locul al treilea Mihai Roman.
Locul întâi a fost ocupat de David Korcsek la categoria copii sub 10 ani, locul secund David Țeicu, iar locul al trielea Daiana Burciu.

În urma acestui concurs de şah rapid s-au primit coeficienţi internaţional ELO, ELO<2000 au primit Marius Ghiță-Popa, Andrei Bartha, Gheorghe Stroescu din Reșița, iar ELO<1600 au primit Andrei Iszak, David Datcu-Goiceanu, Horia Chițibea.

Concursul de şah fulger organizat în cea de-a treia zi, a fost câştigat de Daniel Milian cu 5,5 puncte din 7, urmat pe poziţia secundă de Dumitru Bohara cu 5,5 puncte și pe locul al treilea Gheorghe Stroescu cu 5 puncte.
În competiţia dedicată juniorilor locul întâi a fost ocupat de David Datcu, locul secund de Mihai Buga, iar poziţia a treia de David Korcsek.
Şi pentru acest concurs jucătorii au primit coeficinet ELO, cu ELO< 2000, au fost Mihail Buzner, Cristian Korcsek, iar cu ELO<1600 Ionuț Jinga.

Foto arhivă

(Marius Mureşan)

Cele mai citite

Related Articles