[FOTO] Reparaţii la Centura subalpină. Pe DJ 582 Văliug-Slatina Timiş se circulă cu restricţii

centura-subalpina2

Cel mai nou tronson de drum din judeţul Caraş-Severin cu deschidere largă spre zona turistică Semenic, centura subalpină de legătură dintre Văliug şi Slatina Timiș şi drumul european 70, deschis circulaţiei cu doar câteva săptămâni în urmă, dar nerecepţionat încă, a intrat deja în reparaţii. Pe lângă ultimele finisaje vizând montarea parapeţilor şi executarea de rigole pe marginea şoselei, pe o porţiune de aproximativ un kilometru se circulă cu restricţie. În zonă se execută ample lucrări de consolidare a versanţilor şi a zidurilor de sprijin, afectate grav de ploile torenţiale de zilele trecute. Până să fie deschis oficial circulației, în luna septembrie a acestui an, constructorii mai au de finalizat lucrări importante pentru ca traficul să se poată desfăşura în deplină siguranţă şi la parametrii proiectaţi.

Reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica a urmărit acest subiect şi a aflat informaţii de la vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni:

Vă reamintim că, este vorba despre un drum în lungime de 36,8 kilometri care leagă peste munte DN58 dinspre municipiul Reşiţa cu DN 6 înspre comuna Slatina Timiş. Investiţia este în valoare de 90.862.429,26 lei din care 98%, adică89.045.180,67 lei fonduri nerambursabile şi 2%, adică 1.817.248,59 lei contribuţia beneficiarului – Consiliul Judeţean Caraş-Severin, a mai spus Ionesie Ghiorghioni.

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles