Solemnitatea Joii Verzi marcate în Banat

timisoara

Conform calendarului Bisericii Romano-Catolice astăzi, în toate lăcaşele de cult, se sărbătoreşte solemnitatea Joii Verzi sau a Preasfântului Trup şi Sânge a lui Cristos. Cu această ocazie în Catedrala Romano-Catolică din Timişoara, începând cu ora 18.00 va avea loc o sfântă liturghie solemnă celebrată de Excelenţa Sa Martin Roos – episcop diecezan, la care vor participa preoţii şi credincioşii din cele şapte parohii romano-catolice din municipiul de pe Bega.

La Reşiţa, cu prilejul acestui eveniment, va avea loc o procesiune prin oraş. Aceasta va avea loc de la ora 17.30.

Acelaşi eveniment va fi marcat şi în satul cărăşan Gărâna cu începere de la ora 19.00.

(Hardy Cvoica)

2 COMENTARII

  1. Joia verde este joia dinaintea sfintelor Pasti, zi in care sa consuma traditional legume verzi (anul acesta în 17. Aprilie). Azi este la catolici (nu si in biserica evanghelica) – asa cum scrie si in articol- “doar” sarbatoarea Trupul şi Sângele Domnului , pe germana Fronleichnam si pe maghiara Úrnapja.

    • conform Bisericii romano-catolice, Solemnitatea Preasfântul Trup şi Sânge al lui Isus Hristos se mai numeşte Joia Florilor sau Joia Verde şi nu are nimic în comun cu Joia verde din Săptămâna Patimilor, perioadă de Post, când se consumă legume. Mulţumim (însă) pentru critică.

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles