[EDITORIAL] Ui ar clozd for Rusalii

closed

Ce credeți că-i lipsea românului între vacanța de 1 Mai și vacanța de vară? Nici nu e greu de ghicit : o… minivacanță! Și momentul a venit la fix în acest sfârșit de săptămână, care se prelungește până săptămâna viitoare ca urmare a Pogorârii Sfântului Duh al minivacanței!… Ce legătură are minivacanța cu Rusaliile? Păi… considerați că asta mai contează când e vorba ca poporul român muncitor la stat să mai aibe o zi de odihnă în plus?! Important este că mai avem încă un motiv de relaxare pe calea făuririi societății capitaliste multilateral dezvoltată!

Desigur, după cum se declară când sunt întrebați, românii sunt mari creștini și iubitori de sărbători cu roșu în calendar, chiar dacă mai confundă Paștele cu Crăciunul și merg la biserică în timpul liber, altul decât cel cu care ne cadorisesc guvernanții ca nu cumva să se rupă ceva-n noi cu atâtea zile lucrătoare într-un an! Dar… la ce folosesc atâtea zile libere când, oricum, nu ne întrece nimeni la zilele lucrătoare… libere? Poate că, într-adevăr, unii dintre noi mai sunt pătrunși de fiorul religiei, merg la biserici ori la mănăstiri și trăiesc spiritul acestor sărbători creștine! Pentru cei mai mulți, însă, acestea sunt doar niște simple zile în care nu se lucrează, ca orice zile de sâmbătă și duminică de peste an, după care oamenii se întorc la muncă mai obosiți decât erau atunci când au plecat! Dar să nu ne luăm din asta, pentru că – zice o vorbă din popor – nu e bine să ne certăm de Rusalii, ca să nu avem de-a face cu zânele rele!

Și cum tot e minivacanță, o plecare de acasă ar fi tocmai binevenită…. Numai că de data asta minivacanța de Rusalii nu prea cade deloc bine, în plină perioadă de examene! Nu zicem că toată lumea e pătrunsă astăzi de fiorul examenului de bacalaureat, da’ nici nu dă bine “în decor” s-o “arzi” pe distracție când… “distracția” bate la ușă! Unde mai punem că și minivacanțele astea dintre maxivacanțe sunt, parcă, prea dese… și nici leii din buzunare nu se înmulțesc prin pui vii… așa… fără număr!… Dacă mai adăugăm și vremea, care la… vremea asta e mai mult pentru numărat banii – cine are și făcut copii – cine n-are, parcă și cheful de vacanță s-a mai domolit… și ca să nu stăm acasă, mergem la… mamaia și tataia, la țară!

Treaba e că luând-o în ritmul acesta pe calea vacanțelor, o s-ajungem ca să cerem și niște zile ocupate, că ne plictisim cu atâtea libere! Ș-apoi, cum se zice : Vacanța trebuie să fie îndeajuns de lungă ca șeful tău să își simtă lipsa și îndeajuns de scurtă ca el să nu observe că se poate descurca și fără tine!

Paul-Sever SMADU

Sursa foto: opiniafagaraseana.blogspot.com

1 COMENTARIU

  1. Lasa sa fie cat mai multe mini vacante..in final cam cu atat ne alegem din viata.Credeti voi ca daca sar lucra in aceste zile,noi ca persaone am trai mai bine??Am traii la fel..treaba cu bunastarea incepe de la salariul minim garantat..cata vreme va fi acolo la sub 200 de euro..putem muncii 24 din 24..vom traii la fel..PUNCT.

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles