Europenii și internetul

femei calculator

Un document publicat de Comisia Europeană arată că 315 milioane de europeni folosesc zilnic internetul, dar există şi numeroase persoane care nu pot folosi tehnologia digitală.
Numărul europenilor care folosesc frecvent internetul a crescut spectaculos, dar există încă un număr îngrijorător de mare al celor care nu ştiu deloc să folosească tehnologia digitală.
Este una dintre concluziile aşa-numitului “Tablou de bord”, privind Agenda Digitală, publicat astăzi de Comisia Europeană.
Ryan Heath, purtătorul de cuvânt al comisarului pentru agenda digitală, spune că 315 milioane de europeni folosesc internetul zilnic.
“S-a îmbunătăţit, de asemenea, accesul din multe puncte de vedere. Există însă şi provocări, iar cea mai serioasă este legată de abilităţile digitale.”
“Există pericolul unui fenomen de analfabetism informatic, în condiţiile în care, în mai multe ţări, peste 40% dintre cetăţeni spun că nu ştiu absolut deloc să utilizeze tehnica digitală.”
“Este bine că a crescut numărul celor care fac cumpărături online şi folosesc internetul, dar dacă nu vom face în aşa fel încât cetăţenii să capete abilităţi digitale, nu-i vom putea ajuta să-şi valorifice, la nivel maxim, forţa lor de muncă şi nici nu vom putea ajuta creşterea şi crearea de locuri de muncă, de care Europa are nevoie”, spune Ryan Heath.
Potrivit documentului, România face parte dintre cele 11 ţări în care mai mult de jumătate din populaţie nu are suficiente abilităţi digitale.

(Sursa RRA)

Cele mai citite

Related Articles