[UPDATE] Simona Halep a pierdut finala de la Roland Garros

Simona Halep finalista la Roland GarrosSâmbătă, 7 iunie

După trei ore de joc Simona Halep a trebuit să se recunoască învinsă de mult mai experimentata sa adversară, rusoaica Maria Şarapova, care s-a impus în trei seturi, 4-6, 7-6, 4-6. Prezenţa Simonei Halep în finala WTA de pe zgura pariziană reprezintă cel mai important succes a sportivei noastre. Constănţeanca va urca, de luni, pe locul trei WTA.

Joi, 5 iunie

Simona Halep s-a calificat în premieră într-o finală de Mare Şlem. Cea mai bună jucătoare română de tenis a momentului a învins-o joi, 5 iunie, pe germanca Andrea Petkovic cu 6-2, 7-6, în semifinalele turneului de la Roland Garros. În finală, Simona Halep o va înfrunta pe rusoaica Maria Şarapova, victorioasă cu 4-6, 7-5, 6-2 în faţa canadiencei Eugenie Bouchard. Halep a ajuns în finală la Internaţionalele de tenis ale Franţei fără să piardă vreun set la această ediţie.

Simona Halep mai are o amintire plăcută de pe zgura de la Roland Garros. Ea a fost aici, campioana junioarelor în 2008.

Accederea în ultimul act al turneului parizian îi va aduce Simonei Halep mai multe beneficii. Ea va urca pe locul 3 în clasamentul WTA indiferent de rezultatul finale și va deveni prima sportivă din România care va ocupa o poziție pe podiumul mondial. De asemenea, finalista este recompensată cu 1300 de puncte și 825.000 de euro, iar câștigătoarea trofeului va primit 1,65 milioane de euro și 2000 de puncte în clasamentul WTA.

Halep a devenit a treia româncă în finala de la Roland Garros, după Florența Mihai, învinsă în 1977, și Virginia Ruzici, campioană în 1978 și finalistă în 1980.

Sursa foto: digisport.ro

***

Simona Halep se află în premieră în semifinalele unui turneu de Grand Slam

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a înregistrat miercuri, 4 iunie, cea mai bună performanţă a sa la un turneu de Grand Slam, calificându-se în semifinale la Roland Garros. Românca a învins-o, cu 6-2, 6-2, pe rusoaica Svetlana Kuzneţova. Partida era programată să aibă loc de la ora 15, însă a început cu trei ore întârziere din cauza ploii.

Pentru un loc în finală, Simona Halep va juca împotriva sportivei germane Andrea Petkovici, care a eliminat-o miercuri, cu acelaşi scor, 6-2, 6-2, pe italianca Sara Errani.

De 17 ani, nici o jucătoare din România nu s-a mai aflat între primele patru la un turneu de un asemenea nivel.

Meciul dintre Simona Halep şi Andrea Petkovic programat joi, după ora 17, este ultimul obstacol spre o posibilă finală cu Maria Sharapova. În cazul în care ajunge în ultimul act al competiţiei, Halep devine locul 3 WTA.sursa foto: onlinesport.ro

(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles