Editura Casa Radio, laureată la Gala Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”, ediţia a III-a

Trofeu Gala ''Bun de Tipar''

Joi, 15 mai, în Aula Bibliotecii Naţionale a României a avut loc Gala Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”, aflată la a III-a ediţie, eveniment dedicat excelenţei editoriale şi promovării celor mai importante proiecte anuale ale pieţei de carte româneşti.

Pentru al doilea an consecutiv, Editurii Casa Radio i-a fost decernat premiul „Cea mai bună carte netipărită: Audiobook”. Juriul, format dintr-o echipă de 10 specialişti şi prezidat de criticul şi teoreticianul literar Mircea Martin, a decis acordarea Trofeului „Bun de Tipar“ audiobook-ului Aşteptând ceasul amintirilor de Dinu Pillat. Editura a fost nominalizată la aceeaşi secţiune şi cu albumul Cartea cu Apolodor (în lectura Alexandrinei Halic) de Gellu Naum.

„Aşteptând ceasul amintirilor”, audiobook apărut în colecţia „Vocile memoriei”, reprezintă un important gest cultural de restituire a personalităţii şi operei scriitorului şi istoricului literar Dinu Pillat. Realizat şi prezentat de Anca Mateescu, redactor la Radio România Cultural, audiobook-ul conţine înregistrări din Arhivele Radio România: „Dinu Pillat la Radio: 1967-1970” şi „Amintiri despre Dinu Pillat: 1991-2000” (portrete sonore de Theodor Enescu, Virgil Ierunca, Cornelia Pillat, Alexandru Paleologu). Proiectul grafic al albumului este semnat de artistul Daniel Ivaşcu. Audiobook-ul pune în valoare emisiuni culturale de referinţă ale Radioului public: „Prietenii mei, scriitorii”, „Amfiteatru literar”, „Dicţionar de literatură universală”, „Biblioteca de poezie românească”, „Portrete şi evocări literare”.

La cea de a III-a ediţie a Galei Industriei de Carte din România „Bun de tipar“ au fost înscrise peste 120 de instituţii şi peste 700 de proiecte.

Gala Industriei de carte din România „Bun de Tipar” este organizată de Federaţia Editorilor din România şi Headsome Communication, în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România şi Asociaţia Română de Relaţii Publice.

Mai multe detalii: www.galabundetipar.ro; www.edituracasaradio.ro.

Cele mai citite

Related Articles