Ne e teamă de ceasurile rele atribuite unei zile de marți?

teamă

Pentru prima și singura oară în acest an, data de 13 cade într-o zi marți. Ziua de marți are trei ceasuri rele după o regulă din astrologia orară. În astrologie, orele nu au 60 de minute și fiecare zi începe cu altă oră, ceasul folosind planetele şi nu cifrele. Astfel, marțea trei ore sunt patronate de planeta Marte, planetă considerată malefică, iar cele trei ore sunt considerate și ele rele. În restul săptămânii, sunt doar două ore guvernate de Marte.[poll=”113″]

(Dan Agache)

În mai multe localităţi din Caraş-Severin se desfăşoară astăzi activităţi informativ-educative, sub sloganul „Preveniţi ghinionul”. Din 2011, România s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi 13, pompierii militari, serviciile voluntare şi partenerii acestora organizează „Ziua informării Preventive”. Locotenent colonel Corina Braje de la ISU Semenic, spune că vor fi mai multe puncte mobile de informare: „activităţi informativ-educative, sub sloganul „Preveniţi ghinionul” vor avea loc în Caransebeş, Oţelu Roşu, Reşiţa, Goruia şi Forotic. Ele urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă”. Nu trebuie să ne fie teamă de Marţi 13, dar putem fi mai precauţi, concluzionează Braje.

[audio http://radioresita.ro/wp-content/uploads/2014/05/SLN-13.05.2014-Braje-pisica-DRA.mp3]

(Sebastian Dragomir)

…………………………………

Oamenii spun, în general, că nu se tem de cifra 13, ba mai mult că le aduce noroc. Statisticile din acest an arată, însă că în data de 13 oamenii au cerut de mai multe ori ajutor autorităţilor. Analizând datele primite de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Caraş-Severin observăm că în 13 ianuarie au fost 16 apeluri de urgenţă la 112. Pe 13 februarie s-au înregistrat 22 de apeluri. În martie cifra a crescut la 28, iar în 13 aprilie s-au înregistrat 31 de apeluri. Cele mai multe reclamau scandaluri, accidente rutiere cu victime sau fără, incendii şi aşa mai departe. Şi poliţiştii au acţionat direct proporţional. Numărul sancţiunilor a crescut de la o lună la alta, în zilele de 13. Totul a culminat astăzi, când în centrul Reşiţei, în miezul zilei a avut loc o răfuială între clanuri ce le-a dat emoţii participanţilor la trafic. Cu siguranţă, însă, 13 mai va rămâne în statistici ziua în care a avut loc prima crimă din acest an, în Caraş-Severin. S-a petrecut între fraţi gemeni, la Ramna. (Sebastian Dragomir)

Sursa foto:www.mytex.ro

De același autor

Related Articles