[FOTO] Renasc speranţele reşiţenilor din blocurile explodate

bloc 2 explodat (3)

Până în toamna acestui an locuitorii imobilelor explodate din municipiul Reşiţa, cele situate pe Aleile Gugu şi Vlădeasa se vor muta în casele lor.
Firma care a contractat lucrările a început reabilitarea celor două imobile prin turnarea planşeelor. În perioada imediat următoare vor fi executate celelalte lucrări de consolidare, reparaţii interioare, izolaţii termice, refacerea tâmplăriei, zugrăveli, iar pe Aleea Gugu şi acoperişul.
“Am solicitat Guvernului României sprijin pentru refacerea celor două imobile şi l-am primit” – a declarat astăzi prefectul judeţului Caraş-Severin, Silviu Hurduzeau, aflat împreună cu primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu în vizită la cele două imobile.
“Este vorba de aproape 400.000 de lei din care 250.000 de lei pentru blocul de pe Vlădeasa” – a declarat edilul Stepanescu.
“La cele două imobile este vorba de mai multe proiecte, care se vor desfăşura eşalonat, de reabilitare şi consolidare, de refacere a utilităţilor, de anvelopare” – a mai precizat primarul municipiului Reşiţa.
“Este o lucrare dificilă, pentru că este mai greu să repari decât să construieşti de la zero. Mai avem de turnat un planşeu pe Vlădeasa şi trecem la întărirea zidurilor de sprijin şi refacerea pereţilor despărţitori. Suntem convinşi că termenul de finalizare a contractelor va fi devansat şi cel târziu în iunie vom încheia lucrările”, a precizat patronul firmei care se ocupă de aceste contracte.
Locatarii nu pot decât să fie mulţumiţi de începerea acestor lucrări şi toţi sunt convinşi că până la sfârşitul verii se vor muta în noile lor apartamente.
“Vă promitem că acest bloc va fi cel mai frumos din judeţul Caraş-Severin” – a declarat în faţa autorităţilor, administratorul blocului de pe Aleea Vlădeasa din municipiul Reşiţa. (Dan Agache)

1 COMENTARIU

  1. In ședința Consiliului Județean din 27 februarie 2014 a fost aprobată constituirea fondului de rezervă în bugetul propriu al județului Caraș-Severin în valoare de 600.000 lei. Suma a fost alocată, în mod egal, pentru refacerea celor două imobile din Reșița, unul de pe Aleea Gugu și altul de pe Aleea Vlădeasa, afectate de exploziile produse în septembrie 2012 în primul caz și respectiv octombrie 2013 în cel de-al doilea.

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles