CFR Călători, datorii de aproape 6 milioane de lei la stat

sigla_cfr_sa

Conform datelor prezentate de CFR Călători, fluxul de persoane transportate este în scădere, pe fondul înjumătăţirii, în ultimii ani, a segmentului de piaţă deţinut.

Autorităţile încearcă, de mai mulţi ani, să restructureze şi să privatizeze companiile de transport feroviar ale statului, dar pierderile şi datoriile pe care acestea le înregistrează rămân consistente. Conform datelor prezentate de CFR Călători, fluxul de persoane transportate este în scădere, pe fondul înjumătăţirii, în ultimii ani, a segmentului de piaţă deţinut.

Bilanţul pentru 2013 nu a fost încă prezentat, dar în tabelul restanţelor de la ANAF, compania figurează, la sfârşitul anului trecut, cu datorii de aproape şase milioane de lei la bugetul de stat, cu peste opt milioane opt sute de mii de lei la bugetul de asigurări sociale şi alte patru milioane şapte sute de lei la sănătate.

În cazul CFR Marfă, procesul de privatizare ar urma să se reia în acest an, după eşecul intens mediatizat din toamna lui 2013. Ministrul Dan Şova a anunţat recent că procesul nu va mai fi derulat de Ministerul Transporturilor, ci de noul Departament de Privatizare, din subordinea Ministerului Economiei. În privinţa aşa-numitelor arierate, datoriile istorice ale companiilor de stat, CFR Marfă a beneficiat, în primăvara anului trecut, de o ordonanţă de urgenţă prin care acestea erau anulate sau transformate în acţiuni, pentru a face compania mai atractivă la privatizare.

Cele mai citite

Related Articles