Mai multe probe adunate la dosarul lui Radu Mazăre

radu mazăre

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combaterea infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, au depistat mai multe probe, care îl incriminează pe primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, este specificat într-un comunicat de presă transmis mass-media de către Biroul de Informare şi Relaţii Publice al DNA.

Din ordonanța privind efectuarea în continuare a urmăririi penale, întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora:

“În declaraţiile de avere formulate în datele de, 11 mai 2012 şi 29 iunie 2012, de către Mazăre Radu Ştefan, nu este trecut contul personal, deschis la o unitate bancară din Israel.

În acest cont, a fost virată de către o societate comercială, la data de 13 septembrie 2011, suma de 95.000 euro.

Astfel, această informație nu apare nici la rubrica IV – 1, respectiv active financiare – conturi şi depozite bancare, fonduri de investiţii, forme echivalente de economisire şi investire, inclusiv cardurile de credit, dacă valoarea însumată a tuturor acestora depăşeşte 5000 de euro.

De asemenea nu apare nici transferul făcut de firma respectivă în contul personal al suspectului, la rubrica VII – venituri ale declarantului şi ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal încheiat.

La data de 16.04.2014, suspectului Mazăre Radu Ştefan, i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.”

Vă reamintim că în această fază a cercetărilor, inculpatul Radu Mazăre beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

De același autor

Related Articles