[FOTO-VIDEO] Jandarmii şi-au sărbătorit ziua prin demonstraţii

IMG03221-20140403-1203

Militarii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,General de brigadă Vasile Zorzor” din Caraş-Severin au sărbătorit cei 164 de ani de la întemeierea Jandarmeriei cum au ştiut ei mai bine. Porţile instituţiei s-au deschis larg pentru a-i primi pe toţ cei care au dorit să afle mai multe despre activitatea celor care au ca misiune principală apărarea ordinii şi liniştii publice. Au fost prezenţi câteva sute de elevi , alături de reprezentanţi a administraţiei locale şi judeţene, de şefi de instituţii cu care Jandarmeria colaborează. În acest an ceremonia a fost onorată şi de prezenţa Prea Sfinţiei Sale Lucian Mic, episcopul Caransebeşului, care împreună cu un sobor de preoţi a oficiat o slujbă religioasă.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=XwweJrPtSnQ&feature=youtu.be[/youtube]

Comandantul inspectoratului, colonel Sorin Axenti a dat citire mesajului oficial trimis de inspectorul şef al Jandarmeriei, general maior Mircea Olaru, după care subprefectul judeţului Caraş-Severin, Nicolae Ciobanu a reamintit asistenţei cât de importante sunt misiunile jandarmilor într-un stat de drept.

Mesajul Consiliului Judeţean Caraş-Severin a fost transmis de vicepreşedintele instituţiei Ionesie Gheorghioni. Acesta i-a salutat pe jandarmi şi în numele preşedintelui  Sorin Frunzăverde:

Tot astăzi, prin ordin al inspectorului general al jandarmeriei, un ofiţer şi patru subofiţeri din inspectorat au fost avansaţi în grad înainte de teremen.

Cum se întâmplă de fiecare dată în astfel de momente importante, nu sunt uitaţi nici cei care nu mai sunt printre noi. Prin urmare au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eroului jandarm Constantin Taban.

După toată această ceremonie oficială a venit şi momentul sau momentele cele mai gustate de public, respectiv demonstraţiile tehnico-aplicative. A fost simulată o misiune de restabilire a ordinii şi au fost anihilate mai multe persoane care au atacat un transport de valori. Au fost folosite arme, cătuşe şi chiar forţa pentru că cei implicaţi au refuzat să se supună somaţilor verbale. Inclusiv câinii de serviciu şi-au făcut datoria, spre deliciul publicului, format în special din copii

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=3m3yHzuyd5Y&feature=youtu.be[/youtube]

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=9figrKa-lVk&feature=youtu.be[/youtube]

Aşadar, la Reşiţa, ziua jandarmeriei a fost sărbătorită festiv şi a fost o reuşită. Concluzia o prezintă chiar comandantul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, colonelul Sorin Axenti:

La mulţi ani jandarmilor cărăşeni !!

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles