[FOTO] Sute de persoane în căutarea unui loc de muncă

bursa locuri munca

Peste 950 de persoane au participat astăzi la Bursa generală a locurilor de muncă din Caraş-Severin, din Reşiţa, Caransebeş şi Moldova Nouă. Oferta agenţilor economici a fost însă mult mai scăzută decât cererea. În Municipiul Reşiţa de exemplu, au fost oferite 95 de posturi celor peste 580 de persoane care s-au prezentat la Universitatea Eftimie Murgu în căutarea unui loc de muncă. Directorul executiv al AJOFM Caraş-Severin, Caius Isac a recunoscut  că oferta este mult mai mică decât cererea. Reprezentanţii AJOFM au contactat pentru bursă  159 de agenţi economici, dintre care însă doar 46 au răspuns favorabil. Pentru persoanele cu studii superioare au fost oferite 15 posturi, majoritatea de inginer, iar pentru cele fără studii superioare cele mai multe oferte au fost în domeniul confecţiilor şi construcţiilor

11 persoane au fost încadrate pe loc astăzi, în cadrul Bursei: 2 la Reşiţa, 5 la Caransebeş şi 4 la Moldova Nouă. Cele 2 persoane care s-au angajat la Reşiţa au ocupat locuri de muncă în meseriile de inginer electromecanic şi asistent comercial,  persoanele angajate la Caransebeş au ocupat locuri de muncă de tâmplar, ambalator, muncitor necalificaţ,  lucrător comercial şi barman, iar persoanele încadrate la Moldova Nouă au ocupat locuri de muncă de administrator, muncitor necalificat în confectii şi vânzător.

În prezent în judeţul Caraş-Severin sunt aproximativ 6.650 de şomeri înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, dintre care 1.426 în Reşiţa, 812 în Caransebeş şi aproape 700 în Moldova Nouă, cele trei localităţi în care a avut loc Bursa generală a locurilor de muncă.

Locurile de muncă rămase vacante în urma bursei vor putea fi consultate la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Reşiţa, str Traian Lalescu nr. 17,  precum şi la sediile punctelor de lucru ale AJOFM din judeţ.

Un material realizat de Karina Tincul:

Cele mai citite

Related Articles