Dan Şova: autostrada trece pe lângă judeţul Caraş-Severin

Sova 1Infrastructura rutieră din Caraş-Severin are nevoie de infuzie de capital, însă alocările financiare pentru investiţii sunt reduse în acest an, a declarat la Reşiţa, Ministrul Transporturilor, Dan Şova. Acesta a fost invitat în judeţ de preşedintele PSD Caraş-Severin, deputatul Ion Mocioalcă, tocmai pentru a cunoaşte realitatea din teren. Cea mai apropiată autostradă de Caraş-Severin va trece la 60 de kilometri distanţă de judeţ şi va fi finalizată cel târziu peste un an. Este vorba de tronsonul 2 Timişoara-Lugoj.

În întâlnirea avută cu ministrul, deputatul Ion Mocioalcă a expus poziţia parlamentarilor social democraţi legată de situaţia drumurilor naţionale: „în judeţul nostru (Caraş-Severin), cu 280 de mii de locuitori este suficient să avem drumuri expres foarte bune…ne interesează reabilitarea porţiunii de drum care leagă Moldova Nouă de Orşova pentru a face un tronson turistic frecventabil în Clisura Dunării şi totodată reabilitarea drumului naţional dintre Stamora Moraviţa şi Moldova Nouă, arteră naţională care este praf”. Această poziţie a fost prezentată inclusiv în şedinţa grupului parlamentar PSD.

 

 În acest an, judeţul Caraş-Severin va beneficia doar de 950 de mii de euro pentru întreţinerea de vară a drumurilor, respectiv pentru astuparea gropilor. (Sebastian Dragomir)

2 COMENTARII

    • Citat Dan Şova: „Sunt mai multe probleme cu infrastructura din partea aceasta a ţării. Mai aproape de dumneavoastră este autostrada Timişoara – Lugoj, la 40 de km, ce va fi finalizată în maximum un an de acum încolo. Chiar dacă nu aveţi autostradă aici, aveţi acces la Coridorul IV paneuropean.” Dumneavoastră înseamnă cărăşeni, nu reşiţeni, bocşeni, caransebeşeni, etc. Este vorba de o medie.

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles