perchezitii_casadepensii3

Poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor Lugoj, cu sprijinul Serviciului de Investigare a Fraudelor din IPJ Timiş și sub coordonarea procurorului Dan Cristian Tătar din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, au efectuat în această dimineaţă şase percheziţii pentru probarea activităţii infracţionale a unui funcţionar public bănuit de falsificarea unor documente în baza cărora au fost acordate mai multe pensii. De asemenea poliţiştii au percheziţionat patru autoturisme deţinute de cel în cauză şi de tatăl său.

Din comunicatul trimis de IGPR reiese că în perioada 2005 – 2012, funcţionarul ar fi întocmit în fals în schimbul unor sume de bani cuprinse între 150 de lei şi 3.000 de lei, adeverinţe de vechime în muncă pentru mai multe persoane din zone rurale aparţinând Municipiului Lugoj şi oraşului Făget, în baza cărora ar fi fost acordate în mod ilegal pensii. Până în prezent au fost identificate 15 persoane care ar fi obţinut în mod ilegal pensii pentru limita de vârstă. Prejudiciul creat prin activitatea infracţională este estimat la peste 200.000 de lei.

În activitatea infracţională, bărbatul ar fi fost sprijinit de tatăl său, fost administrator al unei societăţi comerciale radiată în prezent de la Oficiul Registrului Comerţului, în numele căreia ar fi fost întocmite adeverinţele.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori alte mijloace frauduloase, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. (Sebastian Dragomir)

foto: redesteptarea.ro