[EXCLUSIV][FOTO] Anchetă la Moldova Nouă, în cazul unor câini otrăviţi

otraviti 4

25 martie 2014

La Poliţia din Moldova Nouă a fost depusă astăzi o sesizare referitoare la otrăvirea câinilor crescătorilor de animale din zona abatorului. Reclamaţia se referă la folosirea unei substanţe foarte puternice care a omorât câinii ciobanilor din zonă în aproximativ 10 – 15 minute de la ingerare.  Aceasta era presărată pe cârnaţi şi ambalată în pungi. Câteva mostre au fost trimise astăzi într-un container special la Reşiţa pentru a fi analizate în laboratorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin. Primarul localităţii Moldova Nouă Matei Lupu este deranjat de situaţie dar mai ales de faptul că a aflat de la Radio România Reşiţa:

„Nu este normal să aflu de la dumneavoastră. În primul rând persoanele care au avut de suferit trebuiau să se adreseze administraţiei locale, dar e bine şi aşa”. Edilul a declanşat o anchetă proprie pentru aflarea vinovaţilor.

Un alt pericol este acela al unei tabere de rromi instalată în zonă. Copii celor care locuiesc în preajmă au obiceiul de a se juca în apropierea abatorului din Moldova Nouă, tocmai în zona în care au fost descoperite animalele moarte şi pungile cu cârnaţi otrăviţi.

„Este important să nu avem incidente în care să fie implicaţi oamenii, în primul rând. Apoi vom soluţiona şi problema câinilor dar şi a celorlalte animale găsite moarte în zonă” – a mai precizat primarul oraşului Moldova Nouă. Ancheta în acest caz continuă şi aşteptăm ca până la finalizarea ei administraţia locală să ia toate măsurile necesare pentru a preîntâmpina un posibil accident în care să fie implicaţi copiii rromilor din zonă.

24 martie 2014

Pentru a scăpa de numărul mare de câini comunitari din Moldova Nouă, persoane necunoscute au împrăştiat o otravă foarte puternică, amestecată cu mâncare. Au fost ucişi până acum mai mulţi câini maidanezi şi animale sălbatice, precum şi câinii crescătorilor de animale, care folosesc zona pentru păşunatul caprelor şi al oilor.

Problema a fost sesizată de unul dintre ascultătorii Radio România Reşiţa, domiciliat în oraşul Moldova Nouă:

“În apropierea abatorului, situat pe strada Uzinelor, la ieşirea spre Coronini, persoane necunoscute au aruncat pungi cu cârnaţi peste care a fost presărată o otravă puternică. Pur şi simplu stai, te uiţi la câine şi nu ai ce să-i faci, în 10 minute moare. Aşa am pierdut în doar câteva zile patru câini, dar în aceeaşi situaţie se află şi alţi crescători de oi şi de capre din zonă. “

Am contactat administraţia oraşului Moldova Nouă, care a trimis în zonă un echipaj al Poliţiei Locale pentru a face verificări. Edilul oraşului de la Dunăre, Matei Lupu, a declarat în exclusivitate pentru Radio România Reşiţa că Primăria nu a împrăştiat niciun fel de otravă pentru combaterea câinilor fără stăpân:

“Noi avem la sere un padoc amenajat, nu e cine ştie ce, dar încercăm din fondurile pe care le avem să gestionăm situaţia maidanezilor” a afirmat Matei Lupu.

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a răspuns prompt la sesizarea Radio România Reşiţa şi a trimis medicul veterinar din zonă pentru a recolta şi a duce spre analiză pungile cu hrană otrăvită. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Radu Tătaru, a declarat că acestea vor ajunge mâine la laboratorul din Reşiţa.

“În acest caz va fi sesizat şi Serviciul arme, explozivi şi substanţe periculoase din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, pentru a continua ancheta”, a mai precizat Radu Tătaru.

Subiectul este abia la început, dar vom reveni cu amănunte despre derularea anchetei în care şi-au pierdut viaţa câinii ciobanilor din zonă, dar şi mai multe vulpi şi pisici otrăvite de persoane deocamdată necunoscute, fără chip şi fără inimă. (Dan Agache)

1 COMENTARIU

  1. Cainii nu sint de vina ca ajung sa traiasca in strada in mizerie si foame, ci omul e vinovatul principal in cauza asta. Daca stapanii acestor animale … ar castra animalele din gospodarie, acestea nu s-ar mai inmulti necontrolat.
    Animalele se inmultesc fiindca urmeaza cursul naturii.
    Dar acei … oameni care ambaleaza puii de caini si pisici in pungi si ii inneaca in rauri si balti, ori pur si simplu ii arunca in strada ca sa fie calcati de masini cum din pacate am vazut, aceia trebuie pedepsiti aspru la fel ca si criminalii care arunca otrava.

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles