Pachetul de măsuri în domeniul energetic va fi prezentat astăzi

ponta masuri

Premierul Victor Ponta anunţă astăzi pachetul de măsuri pregătit de guvern în domeniul energetic pentru sprijinirea consumatorilor industriali de energie electrică şi gaze naturale care reclamă creşterea galopantă a preţurilor în acest sector.

Măsurile urmează să fie adoptate în şedinţa de guvern de peste două zile. Liberalii au cerut organizarea unei dezbateri pe teme economice şi fiscale la care au fost invitaţi premierul Victor Ponta, ministrul de finanţe Ioana Petrescu şi ministrul delegat pentu buget, Liviu Voinea. PNL aşteaptă răspunsuri fără echivoc privind reducerea CAS şi scutirea de impozit a profitului reinvestit.

“E în sine un fapt bun că un lucru care nu se întâmplă prea des, şi anume o dezbatere în parlament, acolo unde este locul potrivit pentru asemenea dezbateri cu guvernul, între opoziţie şi putere, are loc” a declarat Crin Antonescu.

PNL spune că măsurile economice trebuie aplicate până la 1 mai; în caz contrar îşi rezervă dreptul de a depune o moţiune de cenzură.

Premierul Victor Ponta a declarat că va prezenta în plenul camerei deputaţilor o serie de măsuri în domeniul energetic, care permit menţinerea unor preţuri competitive pentru producătorii naţionali.

Sursa foto: reporterul.ro

“Dacă reuşim şi păstrăm competitive şi toate preţurile la energie înseamnă că şi 2014 va fi un an economic la fel de bun, dacă nu cumva chiar mai bun, şi în felul ăsta România îşi depăşeşte propriile ţinte de creştere economică, de investiţii străine şi de creştere a competitivităţii” a afirmat Victor Ponta.

Cele mai citite

Related Articles