Cum să ne ferim de astenia de primăvară?

flori de primavara

Primăvara este pentru foarte multe persoane sinonimă cu astenia, acea stare de slăbiciune generalizată cauzată de schimbările de temperatură şi de lumina în exces. Organismul este epuizat, lipsit de vitalitate şi forţă din cauza carenţelor alimentare (iarna se consumă multe alimente conservate, care au un aport redus de vitamine şi săruri minerale).

Prevenirea şi tratarea asteniei sunt foarte importante, mai ales că dacă este ignorată, aceasta se poate transforma în depresie. Modalitaţile de tratare şi prevenire a asteniei de primăvară sunt asemănătoare şi reprezintă de fapt un stil de viaţă sănătos.

Persoanele îngrijorate, stresate, obosite sunt sfătuite să petreacă un timp cât mai îndelungat în natură, să practice un sport sau pur şi simplu să se bucure de aerul curat al primăverii. Astfel de activităţi ne ajută să trecem peste neplăcutele senzaţii specifice oboselii. O alimentaţie echilibrată, bogată în vitamine, evitarea dulciurilor concentrate, a zahărului, în general, şi a cafelei, alături de un somn odihnitor şi suficient, plus exerciţii fizice regulate sunt măsurile care trebuie luate de către persoanele atinse de astenia de primăvară, pentru a-şi recăpăta progresiv energia.

Sursa foto: greenly.ro

Cele mai citite

Related Articles