Radio 3Net ”Florian Pittiş”, suporter al Patrulei de Reciclare!

Radio 3Net suporter al Patrulei de Reciclare

Parteneriatul dintre Patrula de Reciclare şi redacţia Radio 3Net ”Florian Pittiş” trece la următorul nivel! Partener media al programului naţional de educaţie de mediu Patrula de Reciclare, Radio 3Net casează deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE) din gestiune!

„Suntem un spaţiu dedicat muzicii şi tinerilor – iniţiativelor, aspiraţiilor şi reuşitelor lor. I-am susţinut pe tinerii din Patrula de Reciclare de la început, am transmis mesajul lor ecologist, am adus în atenţia publicului problema colectării şi reciclării DEEE şi impactul comportamentului nostru asupra naturii. Suntem mândri să contribuim la performanţele lor. Acum am făcut încă un gest de solidaritate – am casat aparate electrice uzate în contul Patrulei de Reciclare bucureştene. Devenim astfel, pe lângă partener de nădejde, şi suporter al Patrulei! O dublă responsabilitate, dar şi oportunitate: să creştem şansele Patrulei bucureştene să câştige un premiu naţional. E un gest simplu, necesar şi util, pe care sperăm că vor alege să îl facă multe alte instituţii, în beneficiul patrulelor locale, adică al copiilor din propriile lor comunităţi”, a declarat Sorina Gavrilă, coordonator PR Radio 3Net ”Florian Pittiş”.

Membrii uneia dintre cele 1.017 echipe de elevi din România, agenţi ai Patrulei Liceului Greco-Catolic Timotei Cipariu din Bucureşti şi profesorul lor coordonator, sunt invitaţii Radio 3Net joi, 20 martie, de la ora 21:00, la emisiunea Microfon Deschis – Fii Cineva! Ei vor povesti ascultătorilor despre obiectivul ambiţios pe care şi l-au propus pentru 2014: să convingă fiecare cetăţean să colecteze măcar 50 de grame de astfel de deşeuri, cu alte cuvinte, să ridice cu 5% cota de colectare DEEE a României! Judeţele care vor reuşi să colecteze această cantitate pentru patrula locală vor câştiga un premiu naţional!

Fiecare cetăţean, dar mai ales firmele şi instituţiile pot deveni suporteri ai Patrulei de Reciclare predând spre reciclare dispozitive electrice nefolositoare: aparate mici, baterii, becuri şi tuburi cu neon. Acestea pot fi duse la containerele speciale din unităţile de învăţământ participante în program, la centrele de colectare ale Asociaţiei RoRec sau la punctele de colectare amenajate în magazinele partenere. Se poate scăpa şi de deşeurile electrice mari din gospodării, birouri sau depozite, programând preluarea gratuită a acestora la TelVerde 0800.444.800 – apel gratuit din toate reţelele. Fiecare kilogram de deşeuri colectat creşte şansele tinerilor agenţi de a primi recunoaştere naţională, dar, mai ales, le dovedeşte că cei din jur sunt receptivi la eforturile lor. Colectarea deşeurilor electrice devine astfel şi în România, dincolo de o obligaţie legală sau un act de responsabilitate faţă de mediu, un gest de solidaritate.

Patrula de Reciclare, program educativ al Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec, este avizat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi se desfăşoară cu sprijinul inspectoratelor şcolare.

Partenerii media sunt: Radio România Actualităţi, Antena Satelor, Bucureşti FM, Radio 3Net ”Florian Pittiş” şi Agenţia Naţională de Presă AGERPRES.

Cele mai citite

Related Articles