UE va decide poziţia şi reacţia faţă de criza ucraineană

ue

UE va decide la reuniunea de astăzi a şefilor de stat şi de guvern din cele 28 de ţări membre poziţia oficială faţă de criza ucraineană.

Comisia Europeană a anunţat aseară un credit de un miliarde de euro Ucrainei, după ce la începutul săptămânii a introdus sancţiuni împotriva mai multor oficiali ruşi. Evoluţia situaţiei din Ucraina va fi analizată în a doua parte a reuniunii de astăzi când se vor discuta concluziile Consiliului de Afaceri Externe care a trecut la cea de-a doua etapă de sancţiuni la adresa Rusiei, adică la restricţii individuale privind regimul vizelor şi îngheţarea unor conturi pentru 21 de persoane considerate responsabile de subminarea integrităţii teritoriale a Ucrainei.

Motivul a fost lipsa unor semne de detensionare a situaţiei sau de acceptare de către Rusia a dialogului direct cu Ucraina. Mai mult chiar, între timp, Crimeea a şi intrat în componenţa Federatiei Ruse, act pe care preşedinţii Consiliului şi Comisiei Europene au declarat imediat că nu-l recunosc. Este situaţia faţă de care şefii de stat şi de guvern vor decide astăzi poziţia şi reacţia Uniunii Europene.

Cele mai citite

Related Articles