Percheziţii la Consiliul Judeţean Constanţa şi acasă la Nicuşor Constantinescu

presedinte constanta

Procurorii DNA au făcut mai multe percheziţii la Consiliul Judeţean Constanţa, la locuinţa preşedintelui Nicuşor Constantinescu şi la Regia Judeţeană de Drumuri.

Într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie se arată că procurorii fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2011-2013, a unor infracţiuni asimilate celor de corupţie de către funcţionari publici cu funcţii de conducere la nivel local. În acest moment se efectuează urmărirea penală prin raportare strict la fapte, deci nu a început urmărirea penală faţă de vreo persoană. Procurorii DNA au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei, se precizează în comunicatul DNA.

Procurorii ridică documente şi calculatoare de la cele trei locaţii unde se fac percheziţii. Nicuşor Constantinescu nu a permis funcţionarilor publici  să dea documente Curţii de Conturi, care efectuau controale la Direcţia Drumuri şi Poduri. Nicuşor Constantinescu va fi dus la audieri. De asemenea, procurorii vor audia funcţionari de la Direcţia Drumuri şi Poduri Constanţa.

Şeful CJ Constanţa mai este implicat într-un dosar de corupţie şi are interdicţie de a părăsi ţara. Reamintim că în 15 ianuarie Nicuşor Cosntantinescu a fost ridicat de procurorii DNA din faţa sediului CJ Constanţa şi dus la audieri. Atunci, Constantinescu a încercat să se opună şi a refuzat să urce în maşina anchetatorilor. Ulterior, el a cerut desfiinţarea DNA.

Atunci, DNA a avut date şi indicii temeinice potrivit cărora Nicuşor Daniel Constantinescu şi-a îndeplinit, în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de presedinte al Consiliului Judetean Constanta în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de peste 5 milioane euro.

Sursa foto: realitatea.net

Cele mai citite

Related Articles