[FOTO] Preselecţia pentru “Tabăra de Film” a avut loc şi la Reşiţa. Peste 50 de adolescenţi şi-au testat aptitudinile

TdF1

Echipa de preselecţie din cadrul proiectului Tabăra de Film, derulat de Radio România în 11 oraşe ale ţării, a ajuns astăzi şi la Reşiţa.

 Aflat la cea de-a patra ediţie, proiectul Tabăra de Film, unic în România şi al treilea ca mărime din Europa îşi propune anual să descopere şi să selecteze copii şi tineri cu talente deosebite în domeniul muzicii, actoriei şi cinematografiei. Acest proiect s-a desfăşurat astăzi pentru prima dată şi în municipiul de pe Bârzava. Cum a decurs preselecţia am aflat de la coordonatorul acţiunii, Bogdan Alexe:

Coordonatorul echipei de preselecţie, Bogdan Alexe, a declarat pentru Radio România Reşiţa că preselecţiile au decurs, în general bine şi că marile talente vin de-obicei din oraşele la care publicul se aşteaptă cel mai puţin.

Amintim că, preselecţiile pentru proiectul “Tabăra de Film” se desfăşoară în 11 oraşe din România.

Potrivit organizatorilor, rezultatele se vor putea afla de către participanţi la începutul lunii aprilie, atunci când se va da startul lucrărilor la scenariul filmului. Pelicula care se va turna în vară va fi un musical cu copii şi adolescenţi care va avea o componentă de dans şi o parte de actorie nelipsită în orice peliculă interpretată de tinerii cu aptitudini din întreaga ţară.

La etapa de preselecţie din municipiul de pe Bârzava au participat peste 50 de copii şi tineri cu vârste între 9 şi 18 ani de la şcolile şi liceele din Bocşa şi Reşiţa. Au fost prezenţi elevi de la Colegiul Naţional “Traian Lalescu”, Liceele Teoretice “Traian Vuia” şi “Diaconovici-Tietz”, Şcoala Gimnazială Nr. 2 şi Palatul Copiilor din Reşiţa dar şi Liceul Teoretic “tata Oancea” din Bocşa.

Probele din concurs au vizat trei domenii de aptitudini, de dicţie,  de talent  şi de improvizaţie pe teme date.

Cum au perceput participanţii probele din concurs, dacă au avut emoţii şi care le sunt intenţiile pentru viitor puteţi afla aici de la unii dintre aceştia:

Preselecţiile pentru cooptarea tinerilor în proiectul tabăra de film vor continua mâine la Arad şi duminică, 16 martie la Timişoara.

(Hardy Cvoica)

 

Cele mai citite

Related Articles