Sindicatele din educaţie cer elaborarea unui cod etic complet

prof

Sindicatele din educaţie solicită ministerului de resort începerea negocierilor privind modificarea Legii educaţiei naţionale. El susţin introducerea în acest act normativ a unui capitol distinct privind codul de etică profesională al cadrului didactic, precum şi un capitol cu obligaţiile părintelui în raport cu unitatea de învăţământ. Părinţii sunt de acord, dar spun că este nevoie şi de sancţiuni, în special în cazul în care nu se respectă dreptul copilului la educaţie.

“Sunt foarte multe sancţiuni care se pot aplica părinţilor, şi în mod special cele care sunt ca urmare a unor abateri de la respectarea dreptului copilului la educaţie şi implicit la lipsa de implicare a părinţilor în viaţa copilului. Cine ar trebui să le aplice? Numai organele abilitate. Nici legea educaţiei nu prevede în acest moment cine aplică sancţiuni la orice abatere şi poate din acest motiv este un vid legislativ şi nu se aplică acele sancţiuni” a spus preşedintele federaţiei naţionale a asociaţiilor de părinţi din învăţământul preunivesitar, Mihaela Gună.

Codul etic al profesorilor ar trebui elaborat în paralel cu regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, spune liderul federaţiei sindicatului liber din învăţământ Vaslui, Sorin Ţiplea.

Sursa foto: realitatea.net

De același autor

Related Articles