Investiţii pentru şcoli. Primarii pot depune proiecte începând de mâine

autobuze

Ministerul Dezvoltării a lansat programul de finalizare a investiţiilor la 500 de şcoli şi a semnat contractele pentru achiziţia a 600 de microbuze şcolare. Cele 600 de microbuze şcolare marca Opel, au ca sursă de finanţare, vânzarea unor certificate verzi a declarat ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea.

“Am semnat contractul de livrare pentru 600 microbuze şcolare. Procedura a fost demarată în septembrie anul trecut. Au fost contestaţii la CNSC, am câştigat la CNSC, au fosţ firesc, contestaţii la instanţă, am câştigat şi la instanţă, definitiv şi irevocabil. Am semnat contractul, urmând ca în perioada următoare să înceapă livrările de microbuze. Vor fi livrate minim 40 microbuze pe zi. Livrările practic încep, conform contractului, în a douăsprezecea săptămână de la semnare”, a spus Dragnea.

El a precizat că pentru acoperirea necesarului din întreaga ţară se caută soluţii pentru finanţarea achiziţionării a încă 400 de autovehicule. În privinţa finalizării proiectelor de investiţii în şcoli începute în trecut şi la care lucrările au fost blocate din lipsa fondurilor, Liviu Dragnea a anunţat că primarii pot depune proiecte începând de miercuri. Banii au fost obţinuţi prin redistribuirea de la alte programe europene.

“Este vorba de realocarea unei sume de aproximativ 240 de milioane de euro din programul operaţional sectorial de transport şi programul operaţional sectorial de mediu, din care aproximativ 200 de milioane de euro vor fi repartizate pentru continuarea şi finalizarea investiţiilor la şcoli şi aproximativ 40 de milioane pentru continuarea investiţiilor la o serie de spitale”, a declarat vicepremierul.

Liviu Dragnea a precizat că gradul de atragere şi cheltuire a banilor europeni pentru dezvoltare, cei din acualul exerciţiu bugetar, ar urma să ajungă anul acesta la circa 70%. Ministerul Dezvoltării speră să prinească în 2014 de la Comisia Europeană cel puţin 900 de milioane de euro.

Sursa foto: incomod-media.ro

Cele mai citite

Related Articles