Hanovra – s-a deschis CEBIT 2014

cebit-2014La Hanovra, în Germania, începe astăzi târgul de tehnologie CEBIT 2014. Este cel mai mare eveniment de acest fel la nivel mondial. Sunt prezentate cele mai noi tehnologii disponibile la această oră şi sunt anunţate planurile de viitor. 3.400 de firme din 70 de ţări participă la acest târg. Ceremonia de deschidere a avut loc aseară, în prezenţa unor lideri de top, precum cancelarul Germaniei, Angela Merkel, sau premierul Marii Britanii, David Cameron. Specialiştii remarcă faptul că târgul din Germania are loc pe fondul disputelor la nivel mondial legate de protejarea datelor private.
Gazda ceremoniei de deschidere a Târgului de Tehnologie de la Hanovra a fost… un robot. Acesta s-a adresat în patru limbi diferite publicului, dar şi oficialilor prezenţi, care nu şi-au putut ascunde surprinderea.
Derulat până la 14 martie, CEBIT este cel mai important eveniment al economiei digitale la nivel mondial. Prezent la ceremonia de deschidere, premierul britanic David Cameron a anunţat o suplimentare cu 54 de milioane de euro a fondurilor destinate companiilor IT din Marea Britanie. “Este ambiţia noastră să facem din Marea Britanie cea mai digitalizată naţiune din grupul G8″. Premierul britanic a vorbit şi despre planurile ţării sale de a dezvolta tehnologia 5G, care permite o viteză mai mare a internetului. Europa vrea astfel să ţină pasul cu Seulul, în condiţiile în care Coreea de Sud a anunţat deja investiţii importante în această direcţie.
Prezentă şi ea la Hanovra, Angela Merkel, cancelarul german, a vorbit despre importanţa unor reguli europene în privinţa protecţiei datelor, în condiţiile în care – a spus ea – legile naţionale nu sunt suficiente. “Aceste discuţii trebuie purtate şi cu partenerii americani” – a mai spus liderul german, o aluzie clară, consideră analiştii, la recentul scandal de spionaj în care au fost implicate agenţiile de securitate americane şi britanice. Până vineri, aproximativ 250.000 de persoane sunt aşteptate să treacă porţile târgului.

Sursa: RADOR

Foto: http://wiki.scn.sap.com/wiki/display/events/SAP+InnoJam+CeBIT+2014

Cele mai citite

Related Articles