Curtea Constituțională a respins sesizarea PDL referitoare la Guvernul Ponta 3

Curtea Constitutionala

Judecătorii Curţii Constituţionale au respins sesizarea depusă de PDL privind validarea în Parlament a Cabinetului Ponta 3.  Votul a fost de 8 la 1, iar judecătorii au considerat contestaţia ca inadmisibilă.

În document, democrat-liberalii susţineau că, prin formarea unei alianţe cu includerea UDMR, Guvernul şi-a modificat programul cu care USL a câştigat alegerile. Vineri, conducerea Parlamentului a trimis Curţii Constituţionale un punct de vedere potrivit căruia sesizarea democrat-liberalilor ar fi fost lipsită de temei juridic şi propunea respingerea ei. Între timp, Partidul Democrat Liberal nu renunţă la căile de atac şi a anunţat că a redactat deja o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta 3 şi cere sprijinul PNL pentru susţinerea ei în Parlament.

Liberalii spun, însă, că doar ei au numărul necesar de senatori şi deputaţi, pentru a iniţia o moţiune de cenzură, iar decizia va fi luată după consultarea grupului parlamentar al partidului. Săptămâna viitoare, Guvernul îşi va asuma răspunderea în plenul comun celor două camere pe un program politic trimis ieri legislativului.

Sursa: Rador

Sursa foto: cronicaromana.ro

(Daniel Babun)

Cele mai citite

Related Articles