[FOTO] Ziua Francofoniei marcată la Reşiţa

francofonia1

Ziua Francofoniei a fost sărbătorită astăzi la secţia franceză a Bibliotecii Judeţene “Paul Iorgovici” printr-o amplă expoziţie de grafică, cu lucrări realizate de elevii Liceului de Artă “Sabin Păuţa” după cele 10 cuvinte ale francofoniei, dar şi cu o colecţie de carte franceză. Amănunte despre eveniment am aflat de la coordonatorul acestuia, bibliotecarul Victoria Bitte:

În cadrul zilelor francofoniei la Reşiţa, în desfăşurare până marţi, 25 martie, mâine de la ora 10.00 la Liceul de Artă “Sabin Păuţa” din urbe va avea loc un spectacol al Teatrului de hârtie în limba franceză, kamishibai, acţiune coordonată de prof. Simona Reţeanu.

***

francofoniea

În fiecare an, la 20 martie, comunitatea francofonă internaţională sărbătoreşte Ziua Internaţională a Francofoniei. În acest context, timp de o săptămână, în mai multe locaţii din Reşiţa se desfăşoară o serie de evenimente culturale şi educative pentru publicul de toate vârstele. Cu amănunte Clara Maria Constantin – directorul Bibliotecii judeţene “Paul Iorgovici”, organizatorul evenimentelor:

Ziua Francofoniei va fi marcată joi, 20 martie de la ora 14.00 la secţia franceză a Bibliotecii judeţene “Paul Iorgovici” din Reşiţa. Intrarea publicului la toate evenimentele organizate în săptămâna francofoniei este liberă.

Şi la Timişoara Ambasada Franţei la Bucureşti şi Institutul francez din municipiu propun pentru aproape întreaga perioadă a lunii martie o serie de evenimente culturale şi educative pentru publicul de toate vârstele. Imagini arhivă din invazia Pragăi, spectacole de teatru, ateliere şi concursuri, lectură publică, proiecţii de film pentru toate vârstele acestea sunt propunerile Institutului francez din Timişoara pentru luna francofoniei.

Anul acesta, România celebrează 20 de ani de la aderarea la Organizaţia Internaţională a Francofoniei.

Sursa foto: www.infoo.ro

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles