[AUDIO] Transportatorii pun presiune pe CNADNR. Protestele lor ar putea lua amploare

transportatori 1

Vineri, 2 august

Ora 17.00

Primarul municipiului Caransebeş, Marcel Vela, a declarat că transportatorii au propus reprezentanţilor CNADNR amenajarea unor bretele mai scurte care să ocolească viaductul avariat. În acest sens, administraţia publică locală este dispusă să pună la dispoziţia Companiei păşunea oraşului. De asemenea, o altă opţiune este crearea unei bretele în zona cartierului Pipirig, pe fostul terasament al căii ferate care lega magistrala CFR de Aeroportul Caransebeş. Transportatorii ameninţă că dacă CNADNR nu va găsi receptivitate la doleanţele lor, în următoarele zile protestele vor lua amploare.

Ora 11.00

Transportatorii din România sunt nemulţumiţi de măsurile luate de CNANDR pentru rezolvarea problemelor apărute la şoseaua de centură din municipiul Caransebeş. Compania a anunţat că varianta de ocolire va rămâne închisă încă două luni, timp în care şoferii de tir trebuie să achite taxa de 100 de lei pentru accesul în zona centrală a Caransebeşului, în momentul tranzitării oraşului. Peste 30 de şoferi de tir protestează, la această oră, în convoi pe porţiunea de drum care nu este închisă din şoseaua de ocolire, între Jupa şi sensul giratoriu spre Haţeg. Detalii despre protest ne oferă secretarul general al Confederaţiei Naţionale Rutiere, Mayer Siegfried:

Iniţial, CNADNR anunţase că varianta ocolitoare a municipiului va fi redeschisă traficului începând cu 1 august, dar în urmă cu 3 zile a dat o grea lovitură transportatorilor: lucrările se vor prelungi cu două luni, până la sfârşitul lui septembrie. Cel mai grav este însă faptul că şantierul este părăsit de mai mult timp şi nici vorbă de reparaţii.

transportatori 2transportatori 3

De același autor

Related Articles