Noul Guvern italian va fi gata până vineri

Matteo Renzi

În Italia, primarul Florenţei, democratul Matteo Renzi, a acceptat sarcina de a forma noul guvern după demisia lui Enrico Letta. Discuţiile dintre tânărul “Obama italian”,  aşa cum îl denumeşte presa din Peninsulă, şi preşedintele Giorgio Napolitano au durat aproape o oră şi jumătate. Consultările pentru noua echipă vor începe astăzi şi nu se vor încheia mai devreme de joi seară.

Vineri ar urma să fie anunţată lista noului executiv, să se depună jurământul şi să se ajungă în Parlament pentru votul de încredere.

Ne luăm marja de timp necesară, ştiind că situaţia este urgentă, extrem de delicată şi importantă, dar este la fel de adevărat că legislatura necesită o perioadă de câteva zile pentru a ajunge la deblocarea situaţiei“, a declarat Matteo Renzi.

Legea electorală şi cea constituţională, reforma muncii sau revizuirea sistemelor de taxe şi impozitele sunt printre reformele anunţate de acesta. Între timp, investitorii au reacţionat pozitiv la schimbările politice din Italia, a treia economie din zona euro grav afectată de criza din ultimii ani.

Potrivit Bloomberg, costurile de finanţare suportate de Guvernul italian au coborât luni la cel mai redus nivel din ultimii opt ani.

Cele mai citite

Related Articles