[AUDIO] Pompierii reclamă deficienţe la hidranţii din Caraş-Severin

saiftimsa_1338_hidrantÎn judeţul Caraş-Severin, majoritatea reţelelor de alimentare cu apă pe care au fost montaţi hidranţi exteriori, nu au autorizaţie de securitate la incendiu emisă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Această obligativitate există încă din anul 2006, spune maiorul Simona Dumitrache, de la Compartimentul Avizare-Autorizare. Din cele 287 de sate câte există în Caraş-Severin, doar 60 au reţele de alimentare cu apă pe care au fost montaţi hidranţi exteriori. Numai 40 de reţele au primit aviz de securitate la incendiu din partea ISU şi numai 9 reţele din judeţ au autorizaţie de securitate.

Simona Dumitrache:

 

Pompierii au identificat mai multe zone din Caraş-Severin în care hidranţii nu le-au fost de ajutor la stingerea incendiilor din cauza presiunii prea mici a apei. Este vorba de Zona Gării din Bocşa Română, cartierul Balta Sărată din Caransebeş, Zona Gării din Oraviţa, Lupac, Parcul Vicol din Băile Herculane, Calea Caransebeşului din Reşiţa.

Simona Dumitrache:

 

Nici cele mai mari reţele de apă din Caraş-Severin, respectiv cele din Reşiţa şi Caransebeş nu sunt autorizate din punctde vedere al securităţii la incendiu, din cauza problemelor legate de amplasare a hidranţilor şi a documentaţiei, a mai adăugat maiorul Dumitrache.

De același autor

Related Articles