Ciocniri în Kosovo între poliţie şi studenţi protestari, soldate cu zeci de răniţi

Kosovo proteste studenti - Sursa foto: KohaZeci de poliţişti şi manifestanţi au fost răniţi la Pristina, în Kosovo, în momentul în care forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene pentru a dispersa câteva sute de studenţi care demonstrau pentru a cere demisia rectorului universităţii lor din Pristina, informează AFP, citată de Agerpres. Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi bastoane de cauciuc pentru a-i împiedica pe studenţi să intre în campusul Univesităţii din centrul oraşul Pristina. Douăzeci şi nouă de poliţişti au fost răniţi în momentul în care studenţii au început să arunce cu pietre în forţele de ordine, potrivit unui comunicat al poliţiei, care precizează că 35 de protestatari au fost arestaţi.
Potrivit mass-mediei locale, zeci de studenţi au avut nevoie de îngrijiri medicale. Studenţii au blocat în mod paşnic accesul în rectoratul din Pristina de peste opt zile, cerând plecarea rectorului Ibrahim Gashi şi a câtorva profesori universitari.
Mişcarea a fost declanşată de o serie de articole care susţin că rectorul şi mai mulţi profesori au falsificat lucrări academice prin publicarea unor false studii ştiinţifice în reviste. Potrivit studenţilor, manifestaţiile au fost provocate de eşecul guvernului şi justiţiei kosovare de a conduce o anchetă în privinţa acestor articole şi de a elimina corupţia în rândul profesorilor universitari.

Sursa: AGERPRES

Cele mai citite

Related Articles